Październikowe dyniobranie
Październik należy do dyni. Lubimy je jako ozdoby, ale także na talerzu. A gdyż sezon na dynie dobiegnie już końca, sprawią nam radość jeszcze na Halloween. W chłodne dni ugotuj wspaniałą zupę dyniową, pyszne gnocchi lub upiecz dynię na blasze z ziołami. Oczywiście można też zrobić dynię na słodko. Polecamy muffinki dyniowe, placuszki oraz rozgrzewające dyniowe caffѐ latte z przyprawami. Jeśli brakuje Ci pomocników do przygotowań tych dań wystarczy odwiedzić markowy salon sprzedaży lub e-shop.

DELIGHT, to przyjemność
Gotuj dyniowe smakołyki w wysokiej jakości naczyniach kuchennych, które wyróżnią się na stole. Porządne naczynia, które przyciągają swoim wyglądem? Oto zestaw garnków DELIGHT. Eleganckie garnki będzie pasować zarówno do kuchni nowoczesnych, jak i klasycznych. Zestaw wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, garnki posiadają dno typu „sandwich” oraz miarkę.

Obowiązkowym wyposażeniem kuchni jest także blender, z jego pomocą przygotujesz delikatną zupę, puree czy dressing. Blender PRESIDENT o mocy 800 W i 16 000 obrotów na minutę rozdrobni także orzechy. W ofercie dostępny jest także wariant rozszerzony z akcesoriami.

Niezbędnym w gospodarstwie domowym jest także specjalny skrobak do dyni, który łatwo i szybko usunie twardą skórkę. Grubość plasterka można dostosować do różnych rodzajów dyni. Ostrze jest wyjątkowo ostre, po użyciu skrobak można bezpiecznie schować w etui ochronnym w celu praktycznego przechowywania.
Mogą Ci się przydać także:

Wykaż się kreatywnością
Lubisz wyzwania? Udekoruj dynię. Dzięki sprytnemu zestawowi do carvingu PRESTO CARVING otrzymujesz zestaw doskonałych pomocników, dzięki którym praca to będzie czysta przyjemność. W zestawie znajduje się 6 specjalnych noży, ceramiczna ostrzałka oraz pudełko do bezpiecznego przechowywania.

Ugryź słodkiego ducha lub nietoperza! Za pomocą tych foremek możesz przygotować ciasteczka w ośmiu typowo halloweenowych kształtach. Foremki są wykonane z wysokiej jakości tworzywa sztucznego i wyposażone w krążek umożliwiający praktyczne przechowywanie, dzięki czemu nic się nie zgubi.

Czy lubisz latte? Przygotuj jego sezonową wersję z syropem dyniowym lub dyniowe latte. A najlepiej do przygotowania użyj szklanek z podwójnymi ściankami, które mają doskonałe właściwości termiczne. W porównaniu do zwykłych szklane dłużej utrzymują temperaturę napoju. Szklanki można kupić w rozmiarach na espresso, cappuccino i latte.
Może Cię także zainteresować:

Dokładna co do grama
Mały, dyskretny pomocnik, bez którego nie możesz się obejść. Waga kuchenna ACCURA waży z dokładnością do 1 grama, pokazuje wartości na czytelnym wyświetlaczu oraz posiada funkcję doważania, dzięki której możesz stopniowo dodawać potrzebne składniki do naczynia. W ofercie posiadamy wagi do 500 g, 5 kg i 15 kg

Zanim zabierzesz się za przygotowanie dyniowych przepisów, przygotuj puree z dyni. To uniwersalny składnik, który możesz zamrozić na zapas. Puree wykorzystasz także podczas pieczenia doskonałego chleba. Twój dyniowy chleb pięknie upiecze się w ceramicznej formie z glazurą, a następnie bez problemu wyjmiesz go z niej wyjmiesz.

Wykonana z dwóch materiałów forma na muffiny łączy zalety silikonowych i twardych metalowych form. Po naciśnięciu na dno upieczone muffiny dosłownie z niej wyskoczą. Specjalnie z myślą o tej formie stworzyliśmy przepis na niezwykle jesienne muffiny dyniowo-gruszkowe.
Zerknij jeszcze na:
Czy można pasteryzować dynię?
- Tak, dynia smakuje zarówno w słonej, jak i słodkiej zalewie. Pokrojona w kostkę i zatopiona w syropie z cytryną, goździkami i odrobiną imbiru smakuje niczym kompot od babci. Co pomoże Ci ją łatwo przetworzyć? Zerknij na Zestaw do pasteryzacji TESCOMA DELLA CASA, z termometrem, który zmieni zwykły garnek w garnek do pasteryzacji. Unikatowa nakładka z odpornego na wysoką temperaturę tworzywa sztucznego pasuje do wszystkich garnków ze stali nierdzewnej o średnicy 24 cm.
Czy dynię można również marynować?
- Tak, podobnie jak ogórki, dynię także można marynować w słodko-kwaśnej, korzennej zalewie. Niezależnie od tego, czy planujesz ją zapasteryzować czy marynować w zalewie, mogą Ci się przydać stylowe słoiki do przetworów z klipsem w kilku pojemnościach. Klips został wykonany ze stali nierdzewnej, a uszczelka z naturalnego kauczuku. Właściwie przechowywane przetwory wytrzymają kilka lat.
0



















