Słodki smak letnich owoców
Świeże owoce to właśnie to, co kochamy w lecie. Czy może być coś lepszego, niż najeść się do syta dojrzałymi czereśniami, słodkimi truskawkami czy jagodami? Przygotowaliśmy inspiracje i 4 fantastyczne przepisy na tradycyjne i nowe wykorzystanie letnich owoców w kuchni.
Bez pieczenia też się da!
Silikonowe formy TESCOMA to pewnik. Żadnego smarowania, wysypywania, przypalania. Upiecz w nich klasyczne babki, muffiny i donuty, jak również nadziewane misie. Przyszło Ci na myśl, że można ich użyć również do przygotowania deserów bez pieczenia? A ponieważ dzieci kochają słodkie galaretkowe babeczki, przygotuj je właśnie z dojrzałych sezonowych owoców!

Miska z cedzakiem to nasz ulubiony produkt typu 2 w 1. Doskonała podczas mycia warzyw i owoców. Jest idealna do odcedzania oraz jako zwykła miska. Wybierz jeden z dwóch rozmiarów i zabierz się do pracy z owocami!

Kiedy serwujesz potrawy na porcelanowych talerzach PROVENCE, zawsze będziesz czuć tchnienie lata. Delikatny motyw kwiatów lawendy oczaruje Cię. Kup cały zestaw lub pojedyncze talerze i kubki. I spróbuj łatwego ciasta z wiśniami według naszego przepisu.
Przydadzą Ci się:

Upieczone na chrupko
Truskawkowo-rabarbarowe crumble to soczysty deser, który można zjeść na śniadanie lub przekąskę. Bazuje na owocach i kruszonce upieczonej do chrupkości. Gałka lodów waniliowych doprowadza ten letni przysmak do perfekcji. Upiecz i podawaj w porcelanowym naczyniu, którego rozmiar wybierzesz w zależności od tego, jak wielką masz chęć na crumble. My polecamy wybrać największe naczynie, aby crumble starczyło dla każdego.

Truskawek jest zawsze albo za mało, albo za dużo na raz. Gdy przytrafi Ci się to drugie, przygotuj piękną porcelanową okrągłą formę i upiecz kruche ciasto, które po prostu rozpływa się w ustach. Słodycz truskawek łączy się ze świeżym, kwaśnym smakiem rabarbaru. Tej kombinacji trudno się oprzeć!

Owoce nadają się również do orzeźwiających napojów. Niezależnie od tego, czy przygotowujesz domowe syropy czy lubisz zwykłą wodę ze świeżymi owocami, podawaj napoje stylowo i z lodem. Szklanki o podwójnych ściankach pomagają utrzymać optymalną temperaturę. Można używać ich do kawy i herbaty, a także do schłodzonych napojów. Do wyboru są trzy wielkości.
Czego jeszcze możesz potrzebować?

Stylowe serwowanie
Dla wszystkich miłośników pięknych deserów mamy białą porcelanową tacę, na której można wyeksponować luksusowy sernik lub inne ciasta i desery. Wypróbuj, jak będzie wyglądał na niej sernik jagodowy według przepisu naszego szefa kuchni. Możesz dokupić pokrywę z regulowaną wentylacją, która ochroni żywność przed wysychaniem i owadami.

Poznaj gadżet do przygotowywania letnich ciast i tortów. Upiecz ciasto w wysokiej jakości formie z nieprzywierającą powłoką, a następnie z łatwością je przenieś. Pokrywa z tworzywa sztucznego chroni zawartość przed wyschnięciem. A dzięki składanemu uchwytowi forma jest łatwa do przenoszenia. I wreszcie, co nie mniej ważne, chroni ciasto przed owadami i innymi łasuchami, dla których nie jest przeznaczone.

Ten wynalazek jest po prostu niesamowity! Czy kiedykolwiek prawie złamałeś ząb na cieście wiśniowym? To się zdarza. Jednak nie tym, którzy używają drylownicy od TESCOMY. Jest łatwa i bezpieczna w obsłudze, a poradzi sobie nie tylko ze świeżymi wiśniami i czereśniami, ale również z wiśniami mrożonymi i z kompotu. Raz na zawsze ułatwi gotowanie, pieczenie i robienie przetworów.
O czym nie możesz zapomnieć?
0



















