DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogTygodnie tematyczneNajlepsze jedzenie? To przygotowane w domu

Najlepsze jedzenie? To przygotowane w domu

Dlaczego domowe jedzenie jest najlepsze? Ponieważ masz kontrolę nad jego składem i procesem przygotowania. A przy tym smakuje o wiele lepiej niż to kupione w sklepie. Niezależnie od tego, czy zdecydujesz się na przygotowany w domu makaron, szynkę lub coś słodkiego, najlepszych pomocników znajdziesz w naszych salonach sprzedaży oraz w e-shopie.
Mężczyzna w jasnej lnianej koszuli przygotowuje długie nitki makaronu w metalowej maszynce. Makaron spada wstęgami na oprószoną mąką drewnianą deskę. Wokół leżą jajka, widać też kulę surowego ciasta na makaron i szklaną butelkę z oliwą.

Domowy makaron jest na topie

Pamiętasz smak babcinego makaronu do zupy? Dawno nie jadłeś domowego makaronu? A przecież przygotowanie go w domu jest bardzo łatwe. Wystarczą Ci trzy składniki i sprytna maszynka. Przygotujesz w niej płaty ciasta o wybranej przez Ciebie grubości. A z nich przy pomocy nakładek różne rodzaje makaronu, na przykład lasagne czy fettuccine
Wyprostowane dłonie wałkują ciasto na pizzę przy pomocy prostego drewnianego wałka. Ciasto leży na drewnianej stolnicy oprószonej mąką.
Zanim zabierzesz się do pieczenia domowej pizzy, wyposaż kuchnię w drewniany wałek. Produkujemy go z wytrzymałego drewna kauczukowca brazylijskiego. Wałek umożliwi Ci wałkowanie dłońmi, a więc z większym wyczuciem i delikatnością. W kuchni przyda Ci się oczywiście także do przygotowywania innych słodkich i słonych wypieków. Co powiesz na prawdziwy włoski przepis na domową pizzę margharitę?
Pizza margherita przyozdobiona listkami bazylii leży na jasnym kamieniu z kordierytu. Wokół poustawiane są różne przedmioty: drewniana deska, nóż do pizzy, pomidorki koktajlowe, miseczka z mozzarellą oraz gałązki bazylii.
Nie musisz już jeździć do Włoch po wspaniale wypieczoną chrupiącą pizzę. Z odpowienim przepisem, wybranymi składnikami oraz kamieniem do pieczenia możesz ją mieć również w domu. Porowaty kamień kordierytowy działa poprzez zasysanie wilgoci ze spodu korpusu pizzy. Następnie stopniowo uwalnia ją z powrotem do komory pieczenia. Dzięki temu pizza zyskuje idealnie chrupiącą skókę i zachowuje soczyste nadzienie.

Wypróbuj nasze gadżety:

Na drewnianym stole stoją dwa pojemniki do marynowania. W jednym zamknięte marynowane serdelki z warzywami. Drugi jest otwarty, a dłoń wyjmuje z niego marynowany ser camembert. Wokół różne przedmioty: drewniana deska, a na niej kromka chleba i nóż, obok bochenek chleba, mała papryczka, cebule, garść koperku. W tle główka czosnku i kufel pełen piwa z pianką.

Najlepszy przepis na domowe marynowane serdelki i ser?

Ci, którzy lubią marynowane serdelki i ser, zazwyczaj mają swój własny, sprawdzony przepis. Oczywiście najlepszy! Z naszym zestawem przygotowanie i serwowanie tych przysmaków będzie znacznie wygodniejsze. Pojemnik z pokrywką zawiera część nabierającą do wygodnego, stopniowego wyjmowania i odsączania zalewy. Mamy też najlepszy sprawdzony przepis na marynowane serdelki, wypróbuj go!
Na białym płótnie leży świeży ser z ziołami oraz pomidorki cherry. Za nimi stoi zestaw do przygotowywania świeżego sera w biało-pomarańczowym kolorze, z którego wystaje białe płótno. W tle bochenek chleba i kromka z białym serem i ziołami.
Świeże sery możesz przygotować raz dwa. Szczególnie, jeśli masz pod ręką sprytny zestaw do ich przygotowywania. Tak samo szybko przygotujesz ze specjalnym zestawem również kremowe sery. Dlatego zdrową przekąskę lub kolację bez „E“ i konserwantów  będzie mógł przygotować każdy!
Na białym drewnianym stole leży okrągła silikonowa forma, a na niej apetyczny, świeżo upieczony bochenek z wyżłobionym wzorem. Po jego lewej, lekko za nim, stoi biało-żółty koszyk do wyrastania ciasta, w nim oprószony mąką chleb. W tle kanapka z białym serem i łodyżki szczypiorku.

Jeśli z radością wgryzasz się w swojski, upieczony w domu chleb, to na pewno spodobają Ci się nasze produkty, z którymi upieczesz doskonale uformowany bochenek. W koszyku chleb pięknie wyrośnie, a forma na okrągły chleb zadba o jego kształt podczas pieczenia.

Na jasnej powierzchni leży otwarta ceramiczna okrągła forma na chleb z czerwoną, błyszczącą glazurą. Na pierwszym planie znajduje się jej płytki spód, a w nim leży okrągły, apetyczny, upieczony, lekko popękany i oprószony mąką bochenek chleba. Po lewej stronie widać cztery źdźbła pszenicy.
Pieczesz chleb w tradycyjny sposób? Wykorzystaj właściwości formy wykonanej z grubościennej ceramiki. Forma nie tylko doskonale akumuluje ciepło, dzięki czemu chleb piecze się idealnie, ale można jej również używać do przygotowania wielu innych potraw na słono i słodko. Ponadto, w pozycji z oodwróconą pokrywą, posłuży również jako głęboka brytfanna.
Na drewnianym stole stoi biało-czerwony szynkowar z termometrem. Po jego prawej brązowy talerz, a na nim plastry szynki i dwie połówki figi. W tle żółta papryka i drewniana deska, na której leży bagietka z szynką, pomidorem i zieloną sałatą.
Nawet wysokiej jakości, kupiona w sklepie szynka zawiera konserwanty, wzmacniacze smaku i stabilizatory. Ale jeśli przygotujesz ją w domu z mięsa, które wybierzesz sam, będziesz ją mógł podawać także dzieciom. W naszym nowoczesnym szynkowarze oprócz delikatnej szynki przygotujesz też pasztet, terrinę czy ziemniaki w śmietanie.  

Możesz potrzebować też:

Jasnowłosa dziewczyna wyciąga z biało-żółtej praski zdrowe ziarniste batoniki. Przed nią na drewnianej desce leży kilka apetycznych batoników z ziarnami.

Nawet przekąska może być zdrowa

Z unikatową praską przygotujesz batoniki, które wspaniale wyglądają i smakują, a to głównie dzięki składnikom, które sam wybierzesz. Do produktu dołączyliśmy sprawdzone przepisy, dzięki którym przygotujesz idealne batoniki. Masz ochotę na daktylowe z miodem czy raczej czekoladowe z orzechami?
Na jasnej powierzchni leżą dwie foremki do przygotowywania żelek. Zielona z czerwonymi dżdżownicami i różowa z jasnymi misiami. Z różowej ktoś wyciąga misie. Wokół leżą kolorowe żelkowe dżdżownice i misie.
Żelkowe misie lub dżdżownice nie muszą być postrachem rodziców, jeśli zostały przygotowane ze sprawdzonych składników. Z silikonowymi foremkami jest to zakakująco proste. Obie silikonowe foremki są doskonałe do przygotowania żelkowych smakołyków , od których dziciom rozbłysną oczy. Nawet bez konserwantów, sztucznych barwników i niepotrzebnych substancji słodzących.
Na bambusowej tacy stoi otwarta elektryczna biało-czarna maszynka do lodów. W środku maszynki znajdują się apetyczne lody truskawkowe. O maszynkę oparta jest jej pokrywka. Na tacy, po prawej stronie maszynki, stoi biała miseczka z gałkami lodów truskawkowych i kawałkiem soczystej truskawki.
Lody są uwielbiane przez małych i dużych. Jeśli zdecydujesz się zrobić je samodzielnie, nie musisz martwić się o niepotrzebne „E“, konserwanty, sztuczne barwniki czy niepożądane substancje słodzące. Elektryczna maszynka do lodów przygotuje swojskie lody bez wysiłku i bardzo szybko. Do maszynki dołączamy 9 świetnych przepisów, które z pewnością się sprawdzą!

Co jeszcze może się przydać?