Czy ty też lubisz jeżyny? Są przyjemnie słodkie, a ich ciemny, czarno-fioletowy kolor sprawia, że cieszą również oko. Jeżyny są pełne witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Wspomagają odporność, trawienie i zapobiegają różnym chorobom. Można z nich upiec ciasto, zrobić domowy syrop lub lody, a ich przyjemnie słodki smak udoskonali również świeże sałatki. Nie wierzysz? Wypróbuj nasze przepisy.
Jeśli chcesz upiec i podać naprawdę piękny deser, użyj
formy na ciasto DELÍCIA. Jej podniesione krawędzie, przypominające biszkopty, są zarówno efektowne, jak i praktyczne - wypełnij wewnętrzną przestrzeń dowolnym kremem. Forma posiada nieprzywierającą powierzchnię, a ciasto piecze się w niej równomiernie i bez przypalania, a następnie można łatwo je wyjąć. Mamy świetny przepis na
babkę z makiem i jeżynami.