Letnia sałatka z jeżynami

Składniki:
- mieszanka sałat i kiełków
- miękki kozi ser
- orzechy pekan
- świeże jeżyny
- czerwona cebula
Dressing jeżynowy:
- 50 ml soku z przetartych jeżyn
- 50 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- szczypta suszonego tymianku
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
W misce najpierw przygotuj dressing jeżynowy, łącząc wszystkie płynne składniki i przyprawy, mieszając aż do całkowitego połączenia. Opłucz sałatę i mieszankę kiełków i ułóż na talerzach, dodaj plasterki koziego sera, posyp orzechami pekan i jeżynami, udekoruj plasterkami czerwonej cebuli i zakończ skrapiając całą sałatkę przygotowanym dressingiem.
Pomogą w przygotowaniu:
0












