Letnie sałatki, które orzeźwiają i sycą
Ta lekka i orzeźwiająca letnia sałatka nadaje się zarówno jako dodatek, jak i danie główne. Połączenie świeżych składników zachwyci nie tylko kubki smakowe, ale także oko każdego smakosza. Zainspiruj się naszymi przepisami, propozycjami podania i sztuczkami, które ułatwią jej przygotowanie.

Sałatki na lunch, które Cię zachwycą
Sałatka może być harmonijnie zrównoważona w smaku. Zwłaszcza jeśli połączysz warzywa z grillowanym mięsem, wyrazistym serem lub owocami. Podaj ją w eleganckim stylu na kolorowych, wzorzystych talerzach FRESCO. Porcelanowe naczynia mają 3 charakterystyczne wzory, które pasują do siebie tak samo, jak warzywa, jagody, gorgonzola i stek wołowy w przepisie naszego szefa kuchni.

Miski ze stali nierdzewnej są idealne do mieszania ciasta, ponieważ wyposażyliśmy je w antypoślizgowe dno, aby zapobiec ich przemieszczaniu się po blacie. Lubimy też używać ich do przygotowywania i przechowywania sałatek. Posiadają szczelne wieczka, dzięki czemu różne zapachy nie mieszają się w lodówce. W ofercie mamy miski GrandCHEF w trzech rozmiarach, co jest praktyczne, również podczas przechowywania ich z oszczędnością miejsca.

Sięgnęliśmy do Tajlandii w poszukiwaniu inspiracji dla dwóch sałatek obiadowych. Zainteresował Cię przepis na sałatkę makaronową z dressingiem z masła orzechowego? A może wolisz chrupiącą sałatkę, którą możesz przygotować dość szybko, siekając wszystkie składniki za pomocą jednego skrobaka do kapusty? Dodaj białko w postaci grillowanego lub pieczonego mięsa. Dodaj dressing i podawaj w stylowych miskach FANCY HOME Stones.
Do sałatek idealnych:

Praktyczne akcesoria do gotowania bez wysiłku
Podstawą dobrej sałatki są odpowiednio przygotowane warzywa. Ostre skrobaki i noże ułatwiają to zadanie, a cedzaki i miski gwarantują właściwe umycie warzyw. Wytrzymały cedzak GrandCHEF ma stabilne nóżki i szeroki uchwyt, dzięki czemu jest wygodny w przenoszeniu i łatwy do umieszczenia na krawędzi naczynia.

Kiełki roślin to świetny dodatek do posiłków, w szczególności sałatek! Jeśli chcesz mieć je zawsze pod ręką, kup dwuczęściową kiełkownicę, do której dołączyliśmy zestaw startowy nasion, które wykiełkują niezawodnie w ciągu trzech dni.

Chcesz kroić dwa razy szybciej? Przygotuj na stole sałatę lub zioła i do dzieła! Podwójne kółko pomaga sprawnie siekać żywność na drobno lub grubo. Jest to szczególnie przydatne podczas przygotowywania sosów ziołowych, takich jak południowoamerykański przysmak zwany salsą chimichurri.
Pomogą w przygotowaniu, doprawieniu i podaniu:

Niespodziewanie pyszne sałatki na ciepło
Letnia sałatka nie zawsze musi być całkowicie surowa. Wypróbuj wariacje z grillowanymi warzywami, gotowanymi ziemniakami lub roślinami strączkowymi. Są sycące, pyszne również zimno i można je przygotować z wyprzedzeniem. Są idealne na piknik lub jako lunch w pudełku. Jak przygotować sałatkę na ciepło z grillowanymi warzywami?

Sałatki z roślin strączkowych to świetny wybór dla tych, którzy chcą orzeźwiającego, ale pożywnego posiłku. Ciecierzyca, soczewica lub fasola doskonale komponują się ze świeżymi warzywami, ziołami i lekkim dressingiem. Dzięki wysokiej zawartości białka są przyjemnie sycące, a przy tym nie obciążają żołądka. Odkryj nasz ulubiony przepis na sałatkę z trzema rodzajami soczewicy.

Wysokiej jakości przybory kuchenne ułatwiają codzienne przygotowywanie posiłków i zapewniają doskonałe rezultaty. Julienne to cienkie, proste i schludne paski warzyw, które pasują do sałatek. Użyj skrobaka PRESTO Expert, aby uzyskać je z marchwi, selera, białej rzodkwi, a nawet ziemniaków. Obieraczkę można kupić osobno lub w praktycznym zestawie.
W kuchni zawsze przydadzą się:
0




















