Domowa pasta pistacjowa
Pasta pistacjowa jest doskonała jako baza do lodów, nadzień do ciast, kremów i innych wyrobów cukierniczych. Można z niej przygotować pistacjowe tiramisu, nadzienia do makaroników i domowe lody.
Jeśli krem pistacjowy jest jednym z Twoich ulubionych, spróbuj zrobić w domu dubajską czekoladę , upiecz cynamonowe ślimaczki lub wprowadź świąteczną atmosferę dzięki pistacjowym ulom.
Jeśli krem pistacjowy jest jednym z Twoich ulubionych, spróbuj zrobić w domu dubajską czekoladę , upiecz cynamonowe ślimaczki lub wprowadź świąteczną atmosferę dzięki pistacjowym ulom.

Składniki:
- 120 g niesolonych pistacji (odpowiada to około 250 g nieobranych pistacji)
- 30 ml oleju arachidowego (można zastąpić innym lubianym olejem spożywczym)
- 25 g miodu
Sposób przygotowania:
Zmiksuj pistacje i olej do uzyskania konsystencji pasty. Na końcu dodaj miód w ilości według upodobania.
Przygotowanie domowego masła pistacjowego nie jest niczym skomplikowanym:

Pomogą w przygotowaniu:
0












