Obraz na pasku powiadomień

Tatar z karpia

Na zdjęciu widać opieczone tosty z tatarem z karpia udekorowane kaparami.

Przygotuj:

  • 200 g mięsa karpia bez ości
  • 2 łyżki gładkiej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • musztarda i ketchup do smaku
  • sosy Worcester i tabasco do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • sól i pieprz
  • szczypta mielonego kminku
  • chleb na grzanki lub tosty
  • czosnek na grzankę lub tost

Sposób przygotowania:

Oczyszczony filet z karpia bez skóry pokrój, a następnie oskrob lub posiekaj dobrym nożem w drobną kostkę, w zależności od tego, którą metodę przygotowania preferujesz.

Obraną cebulę drobno posiekaj i wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem, kminkiem i posiekaną natką pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj z przygotowanym mięsem i dopraw według własnych preferencji (łagodniejszy lub bardziej intensywny smak tatara). Podawaj z opieczonym pieczywem natartym czosnkiem.

Co będzie potrzebne: