Tatar z karpia

Przygotuj:
- 200 g mięsa karpia bez ości
- 2 łyżki gładkiej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- musztarda i ketchup do smaku
- sosy Worcester i tabasco do smaku
- sok z cytryny do smaku
- sól i pieprz
- szczypta mielonego kminku
- chleb na grzanki lub tosty
- czosnek na grzankę lub tost
Sposób przygotowania:
Oczyszczony filet z karpia bez skóry pokrój, a następnie oskrob lub posiekaj dobrym nożem w drobną kostkę, w zależności od tego, którą metodę przygotowania preferujesz.
Obraną cebulę drobno posiekaj i wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem, kminkiem i posiekaną natką pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj z przygotowanym mięsem i dopraw według własnych preferencji (łagodniejszy lub bardziej intensywny smak tatara). Podawaj z opieczonym pieczywem natartym czosnkiem.
Obraną cebulę drobno posiekaj i wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem, kminkiem i posiekaną natką pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj z przygotowanym mięsem i dopraw według własnych preferencji (łagodniejszy lub bardziej intensywny smak tatara). Podawaj z opieczonym pieczywem natartym czosnkiem.
Co będzie potrzebne:
0












