info text
Strona głównaTESCOMA blogTygodnie tematyczneNajlepsze akcesoria do łatwego przetwarzania warzyw

Najlepsze akcesoria do łatwego przetwarzania warzyw

Jak nie napracować się podczas obierania, krojenia i krojenia warzyw w plasterki? Tylko z odpowiednimi akcesoriami. Wybierz te, które najlepiej leżą w dłoni, a nie będziesz chciał zastąpić ich innymi. Oprócz ergonomii, weź pod uwagę również rodzaj warzyw, które najczęściej przetwarzasz. Możesz mieć pewność, że wszystkie nasze skrobaki, tarki, krajarki oraz siekacze będą Ci służyć długo i niezawodnie.
opis: widok z góry na zbiór kolorowych warzyw, pośród ktrórych leży skrobak do szatkowania kapusty z rączką w kremowym odcieniu.

Witaminy na stół!

Dzięki sprytnie zaprojektowanym akcesoriom TESCOMY możesz przetwarzać różne warzywa dokładnie tak, jak tego potrzebujesz. Jeśli chcesz skutecznie poszatkować kapustę, na przykład do gulaszu, kiszonek, sałatek itp., potrzebujesz naszego bezkonkurencyjnego skrobaka z doskonałym ostrzem.
opis: widok z góry na trzy różne stalowe obieraki leżące na cienkiej desce do krojenia. Wokół częściowo obrane warzywa i owoce.
Nowoczesne skrobaki kuchenne sprawiają, że obieranie ziemniaków, owoców i warzyw jest łatwiejsze i szybsze. Każdemu odpowiada inny kształt i mareriał. W bogatej linii GrandCHEF znajdziesz ostre skrobaki, które dobrze leżą w dłoni. Możesz wybierać między poprzecznymi i podłużnymi, do ziemniaków, rdzeni jabłek i skórek cytrusów. W tym samym designie oferujemy również wyciskacz do czosnku, tarki, otwieracze do konserw i inne przydatne akcesoria kuchenne.
opis: szeroki pomarańczowy skrobak oparty o częściowo obraną marchewkę leżą na białek desce do krojenia z zielonymi rogami.
Julienne to cienkie, proste i schludne nitki warzyw, które dodają potrawom szczypty elegancji. Można ich używać podczas gotowania, w sałatkach i zupach lub jako dodatek do mięs. Skrobak PRESTO Expert umożliwia błyskawiczne przygotowanie idealnych nitek z marchwi, selera, białej rzodkwi lub ziemniaków. Można go nabyć również w zestawie, który uzupełniliśmy o skrobak z ząbkowanym ostrzem i klasyczny skrobak do ziemniaków, ogórków itp.

Co skutecznie poradzi sobie ze stosami warzyw:

opis: owalna, szara, ceramiczna miska wypełniona kolorową sałatką z makaronem i warzywami. Miska stoi na płycie łupkowej otoczonej jasnymi ściereczkami kuchennymi.

Urozmaicenie rodzinnego menu

Aby przygotować tajską sałatkę, wystarczy mnóstwo warzyw, odpowiednie składniki egzotycznego dressingu i tarka julienne. Weźmy na przykład naszą, z wyjątkowo ostrymi ostrzami i pokrowcem ochronnym, który po nałożeniu na tylną stronę tarki służy jako pojemnik na startą żywność. Chrupiąca tekstura sałatki i mieszanka smaków z pewnością Cię przekonają. Podawaj ją stylowo w naczyniach FANCY HOME Stones.
opis: przeźroczysta tarka z pojemnikiem na żywność z zieloną krawędzią. Na tarce ktoś ściera obrane ogórki.
Unikatowa tarka z ostrzami z tworzywa sztucznego, trafnie nazwana VITAMINO, jest delikatna dla witamin w owocach i warzywach, a jednocześnie wystarczająco ostra. W zestawie znajduje się praktyczny pojemnik, który bezpiecznie przechowuje startą żywność. Ponadto możesz wybierać spośród trzech różnych ostrzy w zależności od pożądanej grubości.
opis: ktoś ściera na tarce do miseczki twardy ser. Po prawej leżą dwie cytryny, po lewej inna tarka z drobnymi ostrzami.
Tarki z linii GrandCHEF są idealne do tarcia w dłoni lub na płasko. Wyposażyliśmy je w oczko, które można oprzeć na powierzchni, a także zawiesić na nim tarkę. Wygodnie zetrzesz na nich sery, warzywa, skórkę z cytryny lub gałkę muszkatołową.

Z nimi tarcie warzyw i owoców to pestka:

opis: biało zielona krajalnica mandolina stoi nad deską do krojenia w tych samych barwach. Na desce leżą nitki julienne z marchewki i karbowane plasterki ziemniaka.

Nie walcz z warzywami, przetwarzaj je mądrze

Uwielbiasz frytki? Nie możesz oprzeć się chipsom? Więc ciesz się nimi w domu! Krajalnica mandolina pomoże Ci przygotować zarówno małe i duże frytki, jak i pokroić warzywa na cienkie słupki julienne czy plasterki. Możesz wybrać między prostymi lub pięknie pofalowanymi plasterkami. Wyposażyliśmy krajalnicę w bezpieczny uchwyt do przetwarzania mniejszych kawałków owoców i warzyw.
opis: ktoś pociąga za uchwyt siekacza strunowego, w przeźroczystym pojemniku siekacza znajduje się posiekana czerwona cebula.
Trudno znaleźć lepszego pomocnika do krojenia cebuli niż siekacz strunowy HANDY. Jeśli przygotowujesz, powiedzmy, gulasz dla większej firmy lub po prostu nie lubisz płakać nad cebulą, to siekacz w sam raz dla Ciebie. Jego ostre ostrza ze stali nierdzewnej posiekają cebulę grubo lub drobno, w zależności od potrzeb, za pomocą kilku pociągnięć. Oprócz cebuli, poradzi sobie również z warzywami korzeniowymi, ziołami, orzechami i herbatnikami.
opis: ktoś przygotowywuje w spiralizerze spaghetti z cukinii, obok leży stos cukiniowych spirali.
Co powiesz na długie warzywne spirale z buraka lub marchewki, cienkie spaghetti z cukinii lub zgrabne plasterki rzodkiewki? Od razu chce się je ugryźć. Spiralizer jest łatwy w obsłudze dzięki korbce. Łatwo przymocujesz go do powierzchni roboczej za pomocą  skutecznej przyssawki. Dodatkową zaletą jest łatwość w czyszczeniu.

Do frytek, plasterków i małych kawałków:

Jak myślisz, lepsza jest drewniana czy plastikowa deska do krojenia?

opis: widok z góry na dwie owalne, drewniane deski do krojenia z otworem. Na desce po lewej leżą różne sery oraz oliwki, jest udekorowana nasionami granatu. Na desce po prawej leży pokrojona bagietka oraz nóż z drewnianą rękojeścią.