Tajska sałatka makaronowa

Składniki na sałatkę:
- 180 g białej rzodkwi
- 150 g marchwi
- 150 g czerwonej kapusty
- 100 g makaronu soba
- 100 g ogórków
- 50 g czerwonej rzodkwi
- 1 dymka
Wszystkie składniki oprócz makaronu zetrzyj na tarce julienne. Wymieszaj z dressingiem i makaronem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki na dressing:
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 ząbki wyciśniętego czosnku
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
- sos chili do smaku
Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw do lodówki. Przemieszaj przed podaniem.
Ułatwią przygotowanie:
0












