DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogWskazówki i trendyHalloweenowe gotowanie - przygotuj się na najstraszliwszą ucztę tego roku

Halloweenowe gotowanie - przygotuj się na najstraszliwszą ucztę tego roku

Wycięte dynie ze świeczką, czarownice, duchy, czarne koty, miotły, ogień, potwory, kościotrupy, sowy, puchacze i inne. To atrybuty święta, które nie ma u nas jeszcze tradycji, ale pomału się zadamawia. Może dlatego, że chodzi o święto z magiczną atmosferą, z dyni można przygotować pyszne potrawy, a do ciasteczek w kształcie grobu nie wgryziesz się o żadnej innej porze roku ;-)
Zestaw akcesoriów do carvingu PRESTO CARVING - obrazek

Wykrawanie jako dyscpylina w sztuce czyli: czy masz już carvingowe noże?
Jeśli nie, zerknij na nasz zestaw do dekorowania warzyw i owoców - dyni, marchwi, białej rzepy i rzodkiewek, ogórków, cukinii, pora, jabłek, gruszek, mango, melona i innych. Zestaw zawiera 6 specjalnych dłutek do wykrawania, ceramiczną ostrzałkę i pojemnik umożliwiający bezpieczne przechowywanie narzędzi.
 

SPRAWDŹ

 
Skrobak do dyni PRESTO Expert, regulowany - obrazek
 
Jak obrać dynię? Mamy najlepsze akcesoria!
Nasz skrobak łatwo, szybko i bezpiecznie pozbawi dynię twardej skórki. Grubość plasterków jest regulowana, dlatego skrobak jest odpowiedni do różnych rodzajów dyni, a więc tych z cienką i grubą skórką. Ostrze jest idealnie ostre, wyposażone w ochronne etui umożliwiające bezpieczne przechowywanie.
 

ZOBACZ

 
Co jeszcze może Ci się przydać?


Co z obraną dynią? Mamy przepis!

Zupa dyniowa z imbirem, koprem włoskim i mleczkiem kokosowym - obrazek
Zupa dyniowa z imbirem, koprem włoskim i mleczkiem kokosowym
 
 Składniki:
1 kg dyni (po oczyszczeniu), 1 l warzywnego bulionu, 2 łyżki oleju kokosowego, 2 cebule, 2 łyżki całej kolendry, 100 ml mleczka kokosowego, 1 łyżka czerwonej pasty curry, 1 łyżeczka mielonego imbiru, 1 limonka, ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego, ½ łyżeczki kurkumy, ½ łyżeczki nasion kolendry, szczypta cynamonu, suszone chilli do smaku, 4 ząbki czosnku
 
Pozbaw dynię skórki i nasion, a miąższ pokrój na centymetrowe kostki. W garnku rozgrzej olej kokosowy, dodaj pokrojoną na drobno cebulę i smaż, aż się zeszkli. Dodaj pokrojoną dynię i podsmażaj ją około 10 minut, aż osiągnie złote zabarwienie. Dodaj posiekany czosnek, pastę curry, imbir, chili, kolendrę, kmin, kurkumę, koper i wszystko podsmażaj przez krótki czas. Zalej bulionem warzywnym tak, aby wszystkie warzywa były zanurzone i gotuj przez około 20 minut. Ugotowaną dynię zblenduj na gładki krem z mleczkiem kokosowym, sokiem z limonki i cynamonem. Dopraw zupę solą i pieprzem. Podawaj z pestkami dyni uprażonymi na suchej patelni, dodaj parę kropli oleju z pestek dyni i odrobinę śmietany.
 

WIĘCEJ DYNIOWYCH PRZEPISÓW

 

 
Jak wielka jest Twoja dynia?

 
Cyfrowa waga kuchenna ACCURA 15 kg - obrazek

Waga, która da sobie radę z olbrzymią dynią i walizką na urlop
Potrzebujesz zważyć dynię, arbuza, koszyki z owocami czy podręczny bagaż podróżny? Ta waga waży aż do 15 kg! Co więcej, posiada wyświetlacz LCD z dużymi cyframi, który jest dobrze czytelny nawet z większej odległości, umożliwia stopniowe ważenie produktów na jej powierzchni lub w odpowiednim naczyniu.
Powierzchnię ważącą wykonaną z wytrzymałego szkła łatwo utrzymać w czystości.

 

UŁATW SOBIE GOTOWANIE

 

Mogą Cię zainteresować:


Jak zapalić świeczkę w dyni?

Zapalarka plazmowa GrandCHEF - obrazek

Wypróbuj zapalarkę plazmową, która nie potrzebuje baterii, gazu ani gniazdka elektrycznego. Wystarczy jej USB!
Zapalarka plazmowa GrandCHEF tworzy wiązkę plazmową, która niezawodnie zapala palniki gazowe, ale także inne palne elementy, i to nawet przy silnym wietrze czy przeciągu. Jest więc doskonała do użytku także na zewnątrz, idealna na grille w ogrodzie, do kuchenek gazowych, lamp katalitycznych, aromalamp, papierowej podpałki w kominkach itp. 

Zapalarka posiada zintegrowany akumulator litowo-jonowy z łatwym ładowaniem, przy pomocy dołączonego kabla, ze wszystkich urządzeń wyposażonych w port USB z napięciem DC 5V, np. komputera, power banka, ładowarki do telefonu itd. Co więcej, została wyposażona w blokadę bezpieczeństwa oraz kontrolkę LED.

W pełni naładowany akumulator posiada energię na co najmniej 100 zapaleń, aby w pełni naładować akumulator potrzeba około półtorej godziny.
 

KUP

 

Zobacz także: