Zupa selerowa z ziemniakami i boczkiem

Przygotuj:
- 350 g oczyszczonego selera
- 300 g oczyszczonych ziemniaków
- 200 g oczyszczonych łodyg selera
- 2 cebule
- 2 l bulionu warzywnego
- 40 ml oleju
- 40 g masła
- sól i pieprz
- pokrojone w kostkę i ugotowane ziemniaki
- pokrojony w kostkę i podsmażony boczek
- pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na oleju i maśle, dopraw solą i pieprzem. Dodaj bulion warzywny i gotuj do miękkości, a następnie zmiksuj na gładką masę. Podawaj z wkładką z ugotowanych ziemniaków i boczkiem usmażonym na patelni do uzyskania chrupkości. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Co będzie potrzebne:
0












