Składniki:
- 1300 g polędwicy wołowej
- 500 g ciasta francuskiego
- 1 jajko
- olej
- musztarda Dijon
- sól i pieprz
Przepis na naleśniki szpinakowe znajdziesz tutaj.
Mieszanka grzybowo-drobiowa:
- 650 g pieczarek
- 1 szalotka
- czosnek do smaku
- sól i pieprz
- masło i olej
Grubo posiekaj grzyby w blenderze. Na patelni z odrobiną oleju i łyżeczką masła zarumień drobno posiekaną szalotkę, dodaj starty czosnek oraz grzyby i smaż, aż płyn odparuje, około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem i odstawić do ostygnięcia.
- 650 g piersi z kurczaka
- 60 ml śmietanki 30%
- 1 białko jajka
- sól
Umieść mrożone piersi z kurczaka, białko jajka i sól w blenderze i miksuj do uzyskania gładkiej i błyszczącej konsystencji. Stopniowo dodawaj zimną śmietanę i krótko wymieszaj. Utrzymuj schłodzone.
Tuż przed napełnieniem Wellingtona połącz obie mieszanki.