Obraz na pasku powiadomień
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyNaleśniki szpinakowe

Naleśniki szpinakowe

Na zdjęciu widać porcję wołowej pieczeni w cieście z sosem i grzybami, która leży na jasnobrązowym ceramicznym talerzu z niskim brzegiem. Nad talerzem znajduje się czarna brytfanna z odlewu aluminium z powłoką nieprzywierającą, a w niej cała pieczeń wołowa w cieście, z której został odkrojony kawałek poniżej.
Naleśniki smakowe są hitem! Jeśli na przykład lubisz szpinak, zrób wytrawne naleśniki szpinakowe! Możesz zjeść je tak po prostu, będą pyszne z kremowym serem z przyprawami i pomidorkami. Ale można je również wykorzystać do urozmaicenia ciekawego dania. Mamy przepis na wołowinę Wellington, której naleśniki szpinakowe są integralną częścią.

Składniki:

  • 200 g liści szpinaku
  • 200 g zwykłej mąki
  • 200 g mleka
  • 4 jajka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Umieść wszystkie składniki w mikserze i przygotuj gładkie ciasto. Odstaw do lodówki na około 30 minut. Następnie przygotuj naleśniki na przeznaczonej do tego patelni. Smacznego!

Pomogą w przygotowaniu naleśników: