Placki buraczane z serem

Składniki:
- 200 g świeżych buraków
- 120 g cukinii
- 60 g marchwi
- 100 g ugotowanej ciecierzycy
- 100 g sera halloumi
- 100 g sera ementaler
- 50 g cebuli
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 70 g panierki panko
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Zetrzyj na grubej tarce warzywa z wyjątkiem cebuli i usuń z nich wodę przez odciśnięcie. Na niewielkiej ilości oleju krótko podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj warzywa i smaż przez około 5 minut. Dodaj oba starte sery, puree z ciecierzycy, wszystko wymieszaj i krótko podsmaż. Masę przełóż do miski, wymieszaj z panierką panko i posiekanym koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Uformowane z masy placki smaż na oleju przez około 2 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionym dipem.
Zainspiruj się:
0















