Klopsy jaglane

Składniki:
- 250 g kaszy jaglanej
- 70 g podprażonych na sucho nasion (mieszanka nasion konopi, dyni, słonecznika i sezamu)
- 30 g liści pietruszki
- 4 jajka na twardo
- 1 jajko
- pieczarki portobello
- 2 jajka do panierowania
- bułka tarta + mąka do panierowania
- olej + masło do smażenia
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją producenta i pozostaw do ostygnięcia. Ugotowane na twardo jajka posiekaj na małe kawałki.
W misce wymieszaj ugotowane jajka, masło, kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, nasiona, surowe jajka, dopraw solą i pieprzem. Z masy przygotuj klopsy, opanieruj je w komplecie do panierowania i smaż na patelni na rozgrzanym oleju i maśle na złoty kolor z obu stron. Dopraw solą i pieprzem pieczarki i podpiecz je na patelni w piekarniku lub na grillu. Podawaj z liśćmi roszponki doprawionymi dowolnym dressingiem.
W misce wymieszaj ugotowane jajka, masło, kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, nasiona, surowe jajka, dopraw solą i pieprzem. Z masy przygotuj klopsy, opanieruj je w komplecie do panierowania i smaż na patelni na rozgrzanym oleju i maśle na złoty kolor z obu stron. Dopraw solą i pieprzem pieczarki i podpiecz je na patelni w piekarniku lub na grillu. Podawaj z liśćmi roszponki doprawionymi dowolnym dressingiem.
Pomogą w przygotowaniu:
0












