Zrób porządek w spiżarni
Chaotyczna plątanina toreb, otwarte opakowania żywności, nieświeże składniki z przeterminowanymi datami. W takiej spiżarni trudno się poruszać. Jak to naprawić?
Każdy przedmiot musi mieć swoje miejsce. Trwała żywność potrzebuje stałego miejsca i opakowania, w którym
nie zepsuje się i nie straci świeżości. Odpowiednie przechowywanie pozwala
ograniczyć ilość odpadów. Wybierz
szklane pojemniki FIESTA, a bez problemu zorientujesz się, co jest w nich przechowywane. Ich bambusowe pokrywki mają wytrzymałą silikonową uszczelkę, która pozwoli uchronić przed molami mąkę, cukier, płatki zbożowe i inne składniki.
Niezbędne w (zimowej) spiżarniPodstawą dobrej spiżarni jest trwała żywność, którą można mieć zawsze pod ręką. Czego nie powinno w niej zabraknąć?
- Mąki i zbóż - tortowa, krupczatka, razowa, płatki owsiane, ryż, kasza
- Rośliny strączkowe - soczewica, fasola, ciecierzyca
- Śniadania i przekąski - kaszki, słodycze, batony, suszone owoce i grzyby
- Artykuły do gotowania i pieczenia - cukier, miód, olej
- Konserwy i przetwory - koncentrat pomidorowy, kiszone warzywa i kompoty