Burger z fasoli

Składniki:
- 250 g konserwowej czerwonej fasoli
- 3 pomidory
- 50 g bułki tartej
- 1 czerwona papryka
- 1 marchew
- 1 cebula
- 50 ml oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- 1 jajko
- tabasco
- oregano
- sól i pieprz
Na oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę, marchew i paprykę, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i oregano. Wmieszaj drobno zblendowaną fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą i tabasco, dopraw solą, pieprzem i pozostaw do ostygnięcia. Po wystygnięciu uformuj burgery, natrzyj je olejem i grilluj przez 2 minuty z każdej strony. Wszystkie ulubione składniki włącznie z kotletami z fasoli ułóż warstwami w bułce. Smacznego!
Czego będziesz potrzebować?
0












