DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się

Burger z fasoli

Przepisy
26.03.2024
opis: na drewnianej desce leżą trzy burgery przygotowane ze świeżych bułek z ziarnami, kotletów z fasoli i pomidorów. Na desce między burgerami rozsypane są ziarenka.

Składniki:

  • 250 g konserwowej czerwonej fasoli
  • 3 pomidory
  • 50 g bułki tartej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • tabasco
  • oregano
  • sól i pieprz
Na oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę, marchew i paprykę, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i oregano. Wmieszaj drobno zblendowaną fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą i tabasco, dopraw solą, pieprzem i pozostaw do ostygnięcia. Po wystygnięciu uformuj burgery, natrzyj je olejem i grilluj przez 2 minuty z każdej strony. Wszystkie ulubione składniki włącznie z kotletami z fasoli ułóż warstwami w bułce. Smacznego!
 

Czego będziesz potrzebować?