DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyZupa z cukinii z groszkiem

Zupa z cukinii z groszkiem

Przepisy
2.08.2023

Przygotuj:

  • 2 mniejsze cukinie
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 cebule
  • 1 pietruszka
  • 100 g świeżego lub mrożonego groszku
  • 1,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego
  • czosnek do smaku
  • olej
  • sól i pieprz
  • młode pędy groszku
  • grzanki
Cebulę drobno posiekaj, cukinię, ziemniaki, pietruszkę i seler pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa podsmaż na odrobinie oleju, dopraw solą i pieprzem, zalej bulionem i gotuj do miękkości przez około 20 minut. Dodaj groszek, przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z grzankami i pędami młodego groszku.

Co przydaje się podczas gotowania: