Zupa brokułowa z zupowaru

Składniki:
- 400 g brokułów- 200 g obranych ziemniaków
- 100 g obranych łodyg selera
- 20 g masła
- 1 cebula
- bulion warzywny lub drobiowy
- 250 g śmietanki 30%
- ser z niebieską pleśnią
- prażone płatki migdałów
- sól i pieprz
- gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Posiekaj drobno cebulę i umieść ją w zupowarze. Dodaj kawałki ziemniaków, seler, brokuły, masło i uzupełnij bulionem do górnej linii szklanego naczynia. Włącz program ZUPY KREM. Po zakończeniu programu zupa jest gotowa do podania. Możesz złagodzić jej smak dodając śmietankę i doprawiając w razie potrzeby solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Udekoruj zupę na talerzu kawałkami sera i migdałami.
WSKAZÓWKA: Dodaj grzanki do zupy według uznania. Możesz również lekko skropić zupę sokiem z cytryny.
WSKAZÓWKA: Dodaj grzanki do zupy według uznania. Możesz również lekko skropić zupę sokiem z cytryny.
Wszystko zrobisz z łatwością dzięki:
0












