Wielki plan świątecznych wypieków
Ustalenie, kiedy zacząć piec świąteczne ciasteczka, nie jest łatwe. Wszystko zależy od tego , ile masz czasu, ile rodzajów słodyczy chcesz przygotować i jak wymagające przepisy planujesz. Właśnie dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie harmonogram pieczenia. Być może ta oś czasu pomoże ci piec z większym spokojem, przygotować wszystko na czas i wreszcie cieszyć się świątecznymi słodyczami tak, jak chcesz.


Pierwszy tydzień adwentu
Najlepiej zacząć w pierwszą niedzielę adwentu. Niektóre ciasteczka potrzebują więcej czasu, aby uzyskać odpowiedni smak i aromat. Dlatego zawsze pierwsze upiecz pierniczki, i waniliowe rogalik już na początku adwentu. Te klasyki będą najlepsze, gdy mogą odleżeć przez kilka tygodni.

Drugi tydzień adwentu
Ten tydzień jest idealny do upieczenia kruchych ciastek, które muszą odpocząć przez kilka dni, aby był ideanie miękkie. W tym terminie piecze się te rodzaje, które planuje wypełnić się kremem lub nadziać dżemem.

3 tydzień adwentu
Teraz nadszedł idealny moment na składanie ciasteczek. Czas, aby dokończyć wszystkie ciasteczKA, które zostały upieczone w zeszłym tygodniu. Złóż ciastka kruche i inne rodzaje ciastek sklejanych marmoladą, a także wypełnij ciasteczka na przykład kremem maślanym, aby miały wystarczająco dużo czasu, by ładnie zmięknąć. Nadszedł również czas na kokosanki, laskonki itp.

4 tydzień adwentu
Przygotowania do świąt idą pełną parą i nadszedł czas na wszystkie smakołyki, które nie wymagają pieczenia. Zacznij więc od uli, kulek kokosowych lub orzechowych i innych niepieczonych rodzajów smakołyków, które możesz zrobić szybko i z doskonałymi rezultatami.
Warto mieć je pod ręką podczas planowania:
0












