DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyWalentynkowe herbatniki

Walentynkowe herbatniki

Przepisy
13.02.2022
Będziesz potrzebować:
 
  • 350 g mąki krupczatki,
  • 150 g drobnego cukru,
  • 130 g masła,
  • 2 jajek,
  • 1/2 torebki cukru waniliowego,
  • skórki z cytryny.
Smaki:
  • kokosowy – dodaj 70 g wiórków kokosowych
  • kakaowy – dodaj 10 g kakao
  • waniliowy – dodaj 40 g cukru waniliowego
  • migdałowy – dodaj 60 g delikatnie startych migdałów blanszowanych
  • orzechowy – dodaj 60 g mielonych włoskich lub laskowych orzechów
Wymieszaj wszystkie składniki, przygotuj gładkie ciasto i odłóż na przynajmniej 2 godziny w chłodne miejsce. Przy pomocy wykrawacza z pieczątką przygotuj herbatniki i piecz je w piekarniku w temperaturze 160 °C przez 10–12 minut.