Ule z matchą i nadzieniem truskawkowym

Składniki:
25 szt.Na ciasto:
- 120 g biszkoptów dla dzieci
- 150 g cukru pudru
- 120 g miękkiego masła
- skórka z pomarańczy
- 1/3 łyżeczki mielonej wanilii
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżeczka herbaty matcha w proszku
- cukier puder do posypania formy
- 50 g miękkiego masła
- 80 g dżemu truskawkowego
- 1 łyżka soku pomarańczowego
- ok. 25 biszkoptów do wykończenia
Sposób przygotowania
Zblenduj biszkopty na pył, wymieszaj z cukrem pudrem, wanilią i matchą. Dodaj miękkie masło, skórkę z pomarańczy, mleko i wyrób w robocie lub ręcznie gładkie, elastyczne i lekko lepkie ciasto. Odłóż
je na 10 minut do lodówki. Ubij masło na nadzienie na pianę, dodaj dżem truskawkowy z sokiem pomarańczowym i ubijaj przez kolejne 2 minuty, aby wszystko dokładnie się ze sobą połączyło. Odłóż gotowe nadzienie. Zacznij formować ule. Zamkniętą foremkę lekko wysyp cukrem pudrem, napełnij ją ciastem i uformuj wgłębienie elementem do wydrążania. Otwórz foremkę, wyjmij ul i odłóż do stojaka. Napełnij ule przy pomocy woreczka do zdobienia przygotowanym nadzieniem truskawkowym i przykryj każdą sztukę biszkoptem. Gotowe ule odstaw na krótko do lodówki, aby stężały.
je na 10 minut do lodówki. Ubij masło na nadzienie na pianę, dodaj dżem truskawkowy z sokiem pomarańczowym i ubijaj przez kolejne 2 minuty, aby wszystko dokładnie się ze sobą połączyło. Odłóż gotowe nadzienie. Zacznij formować ule. Zamkniętą foremkę lekko wysyp cukrem pudrem, napełnij ją ciastem i uformuj wgłębienie elementem do wydrążania. Otwórz foremkę, wyjmij ul i odłóż do stojaka. Napełnij ule przy pomocy woreczka do zdobienia przygotowanym nadzieniem truskawkowym i przykryj każdą sztukę biszkoptem. Gotowe ule odstaw na krótko do lodówki, aby stężały.
Zainspiruj się:
0












