DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyTruskawkowe pszczele ule

Truskawkowe pszczele ule

Przepisy
7.11.2023
Foremka na ciasteczka nadziewane, pszczeli ul DELÍCIA


25-30 sztuk

• 120 g biszkoptów dla dzieci
• 150 g cukru pudru
• 90 g miękkiego masła
• 3 łyżki mleka
• 30 g truskawek liofilizowanych
• cukier puder do posypania foremek
 

Na nadzienie:

• 50 g miękkiego masła
• 120 g dżemu truskawkowego
• 3 łyżki soku pomarańczowego
• 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej
• 25-30 biszkoptów na wykończenie
 

Sposób przygotowania:


Najpierw przygotuj ciasto. Biszkopty zmiksuj na proszek i wymieszaj z cukrem pudrem. Zmiksuj także liofilizowane truskawki na proszek i przesiej przez drobne sitko, dodaj do biszkoptów. Następnie dodaj masło, mleko i za pomocą robota kuchennego wyrób gładkie, elastyczne i lekko lepkie ciasto. Włóż do lodówki na 10 minut.

W międzyczasie przygotuj nadzienie. Masło ubij na puszystą pianę, dodaj dżem truskawkowy z sokiem i skórką pomarańczową. Ubijaj kolejne 2 minuty, aby składniki idealnie się połączyły, powstałe nadzienie odłóż na bok.

Zacznij przygotowywać ule. Ciasto włóż do uprzednio obsypanej cukrem foremki, zrób dziurkę za pomocą elementu do wydrążania, otwórz foremkę, wyjmij ciasto i odłóż na stojak. Nadzienie przełóż do woreczka do zdobienia z okrągłą końcówką i napełnij nim przygotowane ule, każdą sztukę zamknij od dołu biszkoptem. Gotowe ule umieść na krótką chwilę w lodówce.

NASZA WSKAZÓWKA: Zamiast biszkoptów umieszczonych na spodzie możesz ubiec małe ciasteczka.

Co ułatwi Ci pracę: