Obraz na pasku powiadomień
Strona głównaTESCOMA blogWskazówki i trendySpaghetti z marchewki albo cukinii? Nasz spiralizer pomoże Ci je wyczarować!

Spaghetti z marchewki albo cukinii? Nasz spiralizer pomoże Ci je wyczarować!

Ponieważ wynaleźliśmy naprawdę skuteczny spiralizer, który testowaliśmy i udoskonalaliśmy do ostatniego detalu - wypróbuj go, a przekonasz się, że niekończące się spirale pełne zdrowia znów na stałe staną się częścią Twojej kuchni. Z następnych akapitów dowiesz się dlaczego i jakie smakołyki można przygotować z jego pomocą - na przykład bajeczne spaghetti z cukinii!
 
Ktoś robi spaghetti z cukinii w biało-zielonym spiralizerze. Obok leżą długie spirale przygotowane z cukinii.
 

Mocny i sprytny

W czym jest lepszy niż reszta? Przede wszystkim, przygotowując spiralizer HANDY na niczym nie oszczędzaliśmy, dlatego jest stabilny, łatwo się go obsługuje, a jego solidny korpus da sobie radę nawet z naprawdę dużym obciążeniem. Do jego produkcji użyliśmy wytrzymałego plastiku, a do wykonania ostrzy, stal najwyższej jakości. Aby działał naprawdę nienagannie, udoskonalaliśmy elementy konstrukcji przez długie miesiące. Szczególną uwagę poświęciliśmy przymocowaniu spiralizera przy pomocy efektywnej przyssawki.
 
Przedstawienie trzech ostrzy spiralizera, pod każdym z nich widać potrawę, jaką można dzięki nim przygotować: warzywne spaghetii, cienkie nitki z warzyw oraz warzywne spirale.

Skupiliśmy się również na funkcjonalnych detalach, które uprzyjemnią Ci pracę - na pewno docenisz na przykład, że nieużywane ostrza możesz bezpiecznie przechowywać w zasobniku, który został przymocowany do podstawy spiralizera za pomocą magnesów, dlatego nie będziesz musiał szukać ich w szufladach. Dzięki temu rozwiązaniu cały produkt je niesamowicie łatwy w przechowywaniu.

Dlatego z czystym sumieniem możemy ogłosić, że spiralizer HANDYjest obecnie najlepszym produktem na rynku w swej kategorii.
 
Obrazek przedstawia złożony spiralizer, spiralizer bez pojemnika z ostrzami oraz same ostrza schowane w ochronnym etui. Płytki, na których zamontowane są ostrza, są zielone. Etui jest przeźroczyste.


Co potrafi

Ze spiralizerem HANDY łatwo i szybko przygotujesz 3 rodzaje ozdobnych spirali z warzyw lub owoców, a dokładniej cienki makaron o grubości 2x3 mm, grubsze spaghetti 3x6 mm oraz spiralne plasterki o grubości około 1,5 mm.
 
Na obrazku widać trzy białe talerze na szarym tle. Na pierwszym talerzu jest spaghetti z buraka lub innego czerwonegow arzywa posypane płatkami twardego sera. Na drugim jest spaghetti z cukinii przyozdobione ziołami i pomidorami. Na trzecim widać danie przygotowane ze spirali z cukinii i rzodkiewki udekorowane listkami bazylii.
 
Docenisz go szczególnie, jeśli uwielbiasz warzywne i owocowe sałatki, które są (jeśli przygotowane w spiralizerze) o wiele bardziej estetyczne, ale także delikatniejsze i łatwiejsze do strawienia. Rarytasem są również smażone spirale ziemniaczene, które możesz przygotowywać jako dodatek do wielu potraw lub jeść jako przekąskę. Miłośnicy raw, a więc surowych potraw, w zasadzie nie obejdą się bez dobrego spiralizera.
 
Obrazek przedstawia stalową patelnię z czarnym antyadhezyjnym dnem ze stalowym rastrem, na której leży spaghetti z cukinii z ziołami i listkami bazylii. Wokół patelni na szarym blacie leżą cukinie, główki czosnku, listki bazylii, pikantne papryczki, biała miseczka z solą himalajską i biała maseczka z zielonym pesto.
 

Doskonały prezent dla wegan oraz miłośników smażonych ziemniaków


Przekonaj się, dlaczego „spiralizowanie” już od kilku lat jest kulinarnym trendem, którego nie można przegapić, a w końcu zaczniesz jeść więcej świeżych owoców i warzyw. A jeśli zastanawiasz się nad świetnym prezentem dla kogoś, kto interesuje się zdrowym stylem życia, z tym eleganckim pomocnikiem trafisz w dziesiątkę!

Zaobacz na video, jak łatwo pracuje spiralizer HANDY:
 
 

 Spróbuj spaghetti z cukinii w wersji RAW

Obrazek przedstawia biały talerz na przyciemnionym tle. Na talerzu znajduje się ekskluzywnie wyglądające spaghetti z cukinni z listkami bazylii i pomidorkami cherry.
 
Na 4 porcje będziesz potrzebować:
  • 3 cukinie
Na sos:
  • 100 g migdałów
  • miążdz z 1 awokado
  • 170 ml mleka migdałowego
  • 30 ml soku z cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 ml oleju sezamowego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu cayenne
Do udekorowania:
  • czarny sezam do posypania
  • świeża bazylia
  • ser kozi do smaku
  • pomidorki cherry
Przygotuj w spiralizerze spaghetti z cukinii i odłóż je na później. Przygotuj mleko migdałowe: zblenduj migdały z 0,75 l wody, dodaj do nich resztę skłądników na sos i blenduj, aż powstanie gładka mieszanka. Wymieszaj spaghetti z cukinii z powstałym sosem. Przed podaniem posyp spaghetti czarnym sezamem, serem kozim, bazylią i udekoruj pomidorkami.

WSKAZÓWKA: Jeśli nie zależy Ci na tym, aby potrawa była w 100% raw (tj. poddana obróbce cieplnej max. do temperatury 42°C) , możesz lekko sparzyć spaghetti w gorącej wodzie.