Spaghetti z marchewki albo cukinii? Nasz spiralizer pomoże Ci je wyczarować!

Cienki makaron z buraka, długie ogórkowe spaghetti lub spirale z rzodkiewek. Być może kupiłeś kiedyś spiralizer w celu efektywnego i łatwego krojenia surowych warzyw. Prawdopodobnie trafił jednak w ciemny kąt kuchni z powodu nieefektywnego działania, a Ty znów kroisz tylko przy pomocy klasycznego skrobaka. Ale teraz spiralizowanie warzyw wraca do gry!

Ponieważ wynaleźliśmy naprawdę skuteczny spiralizer, który testowaliśmy i udoskonalaliśmy do ostatniego detalu - wypróbuj go, a przekonasz się, że niekończące się spirale pełne zdrowia znów na stałe staną się częścią Twojej kuchni. Z następnych akapitów dowiesz się dlaczego i jakie smakołyki można przygotować z jego pomocą - na przykład bajeczne spaghetti z cukinii!

Mocny i sprytny

W czym jest lepszy niż reszta? Przede wszystkim, przygotowując spiralizer HANDY na niczym nie oszczędzaliśmy, dlatego jest stabilny, łatwo się go obsługuje, a jego solidny korpus da sobie radę nawet z naprawdę dużym obciążeniem. Do jego produkcji użyliśmy wytrzymałego plastiku, a do wykonania ostrzy, stal najwyższej jakości. Aby działał naprawdę nienagannie, udoskonalaliśmy elementy konstrukcji przez długie miesiące. Szczególną uwagę poświęciliśmy przymocowaniu spiralizera przy pomocy efektywnej przyssawki.  

Skupiliśmy się również na funkcjonalnych detalach, które uprzyjemnią Ci pracę - na pewno docenisz na przykład, że nieużywane ostrza możesz bezpiecznie przechowywać w zasobniku, który został przymocowany do podstawy spiralizera za pomocą magnesów, dlatego nie będziesz musiał szukać ich w szufladach. Dzięki temu rozwiązaniu cały produkt je niesamowicie łatwy w przechowywaniu.

Dlatego z czystym sumieniem możemy ogłosić, że spiralizer HANDY jest obecnie najlepszym produktem na rynku w swej kategorii.

Co potrafi

Ze spiralizerem HANDYłatwo i szybko przygotujesz 3 rodzaje ozdobnych spirali z warzyw lub owoców, a dokładniej cienki makaron o grubości 2x3 mm, grubsze spaghetti 3x6 mm oraz spiralne plasterki o grubości około 1,5 mm.

Docenisz go szczególnie, jeśli uwielbiasz warzywne i owocowe sałatki, które są (jeśli przygotowane w spiralizerze) o wiele bardziej estetyczne, ale także delikatniejsze i łatwiejsze do strawienia. Rarytasem są również smażone spirale ziemniaczene, które możesz przygotowywać jako dodatek do wielu potraw lub jeść jako przekąskę. Miłośnicy raw, a więc surowych potraw, w zasadzie nie obejdą się bez dobrego spiralizera.

Doskonały prezent dla wegan oraz miłośników smażonych ziemniaków

Przekonaj się, dlaczego „spiralizowanie” już od kilku lat jest kulinarnym trendem, którego nie można przegapić, a w końcu zaczniesz jeść więcej świeżych owoców i warzyw. A jeśli zastanawiasz się nad świetnym prezentem dla kogoś, kto interesuje się zdrowym stylem życia, z tym eleganckim pomocnikiem trafisz w dziesiątkę!

Zaobacz na video, jak łatwo pracuje spiralizer HANDY:

Wskazówka: Aby mocno przytwierdzić spiralizer do porowatych, nierównych lub nieidealnie gładkich powierzchni, na przykład do drewna, laminatu, sztucznego kamienia, ceramiki itp., użyj Superprzylegającej podkładki HANDY.

 

Spróbuj spaghetti z cukinii w wersji RAW

Na 4 porcje będziesz potrzebować:

  • 3 cukinie

Na sos:

  • 100 g migdałów
  • miążdz z 1 awokado
  • 170 ml mleka migdałowego
  • 30 ml soku z cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 ml oleju sezamowego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu cayenne

Do udekorowania:

  • czarny sezam do posypania
  • świeża bazylia
  • ser kozi do smaku
  • pomidorki cherry

Przygotuj w spiralizerze spaghetti z cukinii i odłóż je na później. Przygotuj mleko migdałowe: zblenduj migdały z 0,75 l wody, dodaj do nich resztę skłądników na sos i blenduj, aż powstanie gładka mieszanka. Wymieszaj spaghetti z cukinii z powstałym sosem. Przed podaniem posyp spaghetti czarnym sezamem, serem kozim, bazylią i udekoruj pomidorkami.

Jeśli nie zależy Ci na tym, aby potrawa była w 100% raw (tj. poddana obróbce cieplnej max. do temperatury 42 °C) , możesz lekko sparzyć spaghetti w gorącej wodzie.

 

Mogą Ci się przydać: