Śnieżne mini bezy

Potrzebne będą:
- 4 białka jaj
- 120 g cukru pudru
- 120 g cukru kryształ
- 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej (około 15 g)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Ubij białka na półsztywno i stopniowo dodawaj wymieszane cukry, skrobię i sok z cytryny. Ubijaj przez 10 minut, aż powstanie sztywny puch. Umieść pianę w woreczku do zdobienia z dyszą. Umieść szablon na blasze do pieczenia, a na nim papier do pieczenia. Równomiernie rozłóż bezę. Umieścić blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 150°C i zmniejsz temperaturę do 120°C. Susz przez 1,5 godziny. Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia. Gdy beza będzie gotowa, pozostaw ją w piekarniku na kolejne 30 minut.
NASZA WSKAZÓWKA: Piękne, równe bezy można uzyskać za pomocą Zestawu do przygotowywania krokietów, który ma dyszę o idealnym rozmiarze i kształcie.












