Obraz na pasku powiadomień

Śliwkobranie w kuchni

Śliwki, wraz z jabłkami, gruszkami i innymi polskimi owocami, dominują na początku jesiennych zbiorów. Smaczne świeżo zerwane z drzewa, możemy zrobić z nich zapasy w formie powideł, suszonych lub mrożonych śliwek, które mogą być spożywane przez cały rok. W ciastach, sosach i nie zapominając o ich „płynnej” formie - sosie śliwkowym.
Biały koszyk wypełniony fioletowymi śliwkami stoi na drewnianej skrzyni. Na skrzynię padają promienie słońca.

Zbieraj, przetwarzaj, ciesz się

Jeśli zbierasz śliwki i chcesz je skosztować w ogrodzie lub później w domu, umieść je w koszu na owoce ONLINE. Dzięki perforowanemu materiałowi jest on przewiewny, owoce umieszczone w nim dojrzeją i dłużej zachowają świeżość. Dzięki eleganckiemu wzornictwu kosz jest przeznaczony zarówno do przechowywania, jak i serwowania.
Wielopiętrowa suszarka do żywności, której tace wypełnione są plasterkami owoców, warzyw i grzybów.
Śliwki możesz zamrozić na zapas lub wysuszyć. Suszarka do żywności PRESIDENT jest idealną pomocniczką do przetwarzania wybranych owoców, warzyw, grzybów, ziół, a nawet mięsa. Do jej zalet należy cicha praca, duża powierzchnia suszenia oraz praktyczna regulacja temperatury i czasu suszenia.
Widok z góry na nóż z czarną rękojeścią leżący na drewnianej desce do krojenia wśród przepołowionych śliwek.
Jeśli szukasz dużej i solidnej kuchennej deski do krojenia, przyjrzyj się desce do krojenia AZZA. Można na niej kroić, porcjować i rozbijać mięso. Jej powierzchnia jest lekko nachylona w kierunku wgłębienia, które służy do zbierania płynów. Ponadto można pod nią wsunąć talerz lub tacę, aby zebrać jedzenie.

Co jeszcze może się przydać?

Garnki z czerwoną powłoką zewnętrzną przypominające żeliwne naczynia stoją na kuchence indukcyjnej. Wewnątrz garnków znajduje się czarna, nieprzywierająca powłoka, a pokrywka ma od spodu wypustki. W garnku na samym przodzie widać gęsty, ciemny sos. W lewym dolnym rogu leży brązowy, ceramiczny talerz z pokrojonymi knedlikami.

Delikatne sosy ze śliwek

Kojarzysz sos śliwkowy z wędzonym mięsem i knedlikami? Jeśli nie, to mamy dla Ciebie sprawdzony przepis. Do tego przyda się odpowiednie naczynie - na przykład BORDEAUX. Wygląda tradycyjnie, ale ma nowoczesne funkcje, takie jak dno indukcyjne ze stali nierdzewnej, wysokiej jakości powłokę antyadhezyjną, bezpieczne uchwyty wykonane z żaroodpornego silikonu i wypukłości na wewnętrznej stronie pokrywek, aby para mogła kapać z powrotem do garnka.
Na drewnianej desce do krojenia leżą plasterki knedlika, obok nich pusta, przejrzysta foremka do przygotowywania knedlików.
Do sosu śliwkowego przygotuj domowe knedliki. Dzięki naszej foremce na knedliki DELLA CASA zrobisz to szybko i łatwo. Forma jest przeznaczona do gotowania na parze lub w kuchence mikrofalowej. Nie tylko nie rozgotuje niczego, ale ma również poręczną wysuwaną łopatkę z podziałką do krojenia równych plasterków. Robienie domowych kendlików nigdy nie było łatwiejsze!
Na białym talerzu znajduje się typowo czeskie danie: duszone mięso, knedlik pokrojony w plasterki oraz gęsty sos.
W żadnym domu nie powinno zabraknąć klasycznych białych talerzy, takich jak LEGEND. Dzięki gładkiemu profilowi i neutralnemu kolorowi komponują się z każdym rodzajem posiłków. Są wykonane z wysokiej jakości porcelany mają szeroki brzeg i wysokiej jakości białą glazurę. Można na nich podawać na przykład jagnięcinę z sosem z suszonych śliwek, tutaj znajdziesz przepis.

Co jeszcze polecamy:

Na brązowym, ceramicznym talerzu leżą kawałki ciasta ze śliwkami i kruszonką. Talerz leży na drewnianym stole. Obok talerza leży widelec.

Słodkie wypieki ze śliwkami i powidłami

Śliwki są doskonałe do słodkich wypieków. Upiecz na przykład placek śliwkowy z kruszonką w głębokiej blasze DELÍCIA – mamy dla Ciebie sprawdzony przepis. Blacha ma odporną powłokę nieprzywierającą, która zapobiega przypalaniu się potraw i jest odpowiednia do użytkowania w piekarnikach elektrycznych, gazowych i z termoobiegiem. Można ją również myć w zmywarce.
Widok z góry na placki drożdżowe z makiem, na których nadzienie ułożone zostało we fantazyjne wzory.
Posiadamy szeroką gamę form do pieczenia, z których jedną jest perforowana forma do pizzy DELÍCIA. Świetnie nadaje się również do dużych ciast drożdżowych wypełnionych powidłami i innymi składnikami. Forma ma bardzo odporną powierzchnię antyadhezyjną, dzięki czemu nic się nie przypali. Można ją wkładać do wszystkich rodzajów piekarników. A jeśli brakuje Ci odpowiedniego przepisu, jesteśmy tu również po to.
Widok z góry na śliwkowy crumble. Jedna porcja leży na brązowym, ceramicznym talerzu po lewej, reszta deseru znajduje się w białym, ceramicznym naczyniu do zapiekania z błyszczącą glazurą.
Deser, w którym główną rolę odgrywają śliwki? Skosztuj śliwkowego crumble według naszego przepisu. Kruszonkę najlepiej zapiekać w naczyniu do zapiekania DELÍCIA. W zależności od liczby gości można wybrać jeden z czterech rozmiarów. Naczynia mogą być używane w każdym rodzaju piekarnika, a dzięki wysokiej jakości glazurze mogą być również używane w zamrażarce i zmywarce. Naczynia mają różne kolory i będą bardzo atrakcyjne także do serwowania.

Na koniec jeszcze kilka sprawdzonych produktów: