DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisySałatka z mozzarellą i granatem

Sałatka z mozzarellą i granatem

Przepisy
2.09.2020

Składniki:

300 g mozzarelli, 1 filetowany czerwony grejpfrut, 100 ml soku z czerwonego grejpfruta, nasiona z 1 owocu granatu, 100 ml soku z granatu, 30 ml oliwy z oliwek, 1 łyżka ciemnego cukru, sok z cytryny do smaku, świeża bazylia, sól, pieprz

Sok z granatu i grejpfruta połącz z cukrem, aby miały konsystencję syropu i pozostaw do ostygnięcia. Pokrój mozzarellę w plasterki, dopraw solą, pieprzem i rozłóż na talerzu razem z filetami grejpfruta. Skrop wszystko dressingiem przygotowanym poprzez wymieszanie schłodzonego syropu, nasion granatu, oliwy z oliwek oraz sokiem z cytryny. Ozdób listkami bazylii i podawaj.