DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyPstrąg nadziewany bulgurem

Pstrąg nadziewany bulgurem

Przepisy
25.05.2020
Pstrąg nadziewany bulgurem

Składniki:

4 pstrągów, 100g bulguru, 200g liści szpinaku baby, 50ml oliwy z oliwek, 30g masła, 1 cukinia, 1 cebula, 1 żółta papryka, 1 cytryna, 2 pomidory (obrane i pozbawione nasion), natka pietruszki, sól, pieprz

Cebulę, cukinię i paprykę posiekaj w kostkę, podsmaż na oliwie, dodaj pokrojone w kostkę pomidory, dopraw solą i pieprzem i odłóż na bok. Ugotuj bulgur i wymieszaj z przygotowanymi wcześniej warzywami oraz posiekaną natką pietruszki. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ryby posól i wypełnij mieszanką bulguru oraz warzyw. Piecz w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 180 °C około 15 minut. Szpinak podsmaż krótko na maśle, dopraw solą i pieprzem i podawaj z pstrągami.