Pstrąg nadziewany bulgurem

Składniki:

4 pstrągów, 100g bulguru, 200g liści szpinaku baby, 50ml oliwy z oliwek, 30g masła, 1 cukinia, 1 cebula, 1 żółta papryka, 1 cytryna, 2 pomidory (obrane i pozbawione nasion), natka pietruszki, sól, pieprz

Cebulę, cukinię i paprykę posiekaj w kostkę, podsmaż na oliwie, dodaj pokrojone w kostkę pomidory, dopraw solą i pieprzem i odłóż na bok. Ugotuj bulgur i wymieszaj z przygotowanymi wcześniej warzywami oraz posiekaną natką pietruszki. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ryby posól i wypełnij mieszanką bulguru oraz warzyw. Piecz w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 180 °C około 15 minut. Szpinak podsmaż krótko na maśle, dopraw solą i pieprzem i podawaj z pstrągami.

 

Mogą Ci się przydać: