Strona główna/TESCOMA blog/Wskazówki i trendy/Przewodnik po pasteryzacji - czy masz już nowoczesne akcesoria?
Przewodnik po pasteryzacji - czy masz już nowoczesne akcesoria?
Owoce, warzywa, dżemy, sosy, mięsa, grzyby - wszystko to możesz poddać pasteryzacji i przechować w spiżarni na zimę lub na dni, kiedy nie masz ochoty na gotowanie czy wyprawę do sklepu. Brakuje ci szybkowaru i innych niezbędnych sprzętów? Sprawdź kilka propozycji od TESCOMY. Mamy dla Ciebie gadżety, które możesz zamówić od razu lub kupić w naszych salonach stacjonarnych.

Domowe syropy na zimno
Zanim przejdziemy do pasteryzacji, mamy dla Ciebie wskazówkę, jak przygotować domowy syrop bez gotowania - zestaw DELLA CASA. Jest idealny do przygotowywania na zimno syropów owocowych, które nie zawierają żadnych sztucznych barwników ani konserwantów. Wyciskanie soków z owoców i ziół bez podgrzewania pozwala zachować maksymalną ilość witamin i cennych substancji odżywczych w syropie. Syrop tłoczony na zimno ma naturalny i oryginalny smak owoców oraz ziół. Spróbujesz?
Może i Tobie się przydadzą:

Aby odważyć odpowiednią ilość owoców, przypraw i innych składników na syrop lub przetwory, będziesz potrzebować wagi kuchennej. Jeśli jeszcze nie masz jej w domu, możesz polegać na naszej wadze cyfrowej ACCURA. Posiada funkcję stopniowego ważenia, ma wyświetlacz z dużymi cyframi, nie ślizga się po blacie i jest łatwa do utrzymania w czystości.

Nasze butelki z klipsem umożliwiają przechowywanie domowych syropów, ale także likierów, nalewek czy domowego wina. Oferujemy je w klasycznym oraz kwadratowym kształcie i dwóch rozmiarach. Wybierz te, które najbardziej Ci odpowiadają.

Zamień zwykły garnek w zestaw do pasteryzacji
Przedstawiamy unikatowy zestaw, który pozwala na pełnowartościową pasteryzację żywności w zwykłych garnkach ze stali nierdzewnej o średnicy 24 cm, bez konieczności kupowania specjalnego naczynia do pasteryzacji. Oznacza to znaczną oszczędność ekonomiczną, a także oszczędność miejsca w domu. Zobacz, jak działa zestaw do pasteryzacji TESCOMA DELLA CASA.

Do zestawu do pasteryzacji przydadzą Ci się również praktyczne akcesoria, a mianowicie szczypce, za pomocą których z łatwością wyciągniesz gorące słoiki z garnka oraz lejek. Ten ostatni umożliwi napełnianie słoików bez brudzenia szkła, blatu kuchennego czy kuchenki.

Zdecydowanie nie można obejść się bez słoików DELLA CASA. Są idealne do pasteryzacji owoców, dżemów, pesto, grzybów, pasztetów, mięs i sosów oraz przechowywania ich przez długi czas. Metalowe zakręcane wieczka nie zawierają PVC i dlatego w pełni nadają się do recyklingu.

Błyskawicznie usunie pestki z wiśni i czereśni. Wszystkie!
Ta wyjątkowa drylownica do wiśni nie ma sobie równych. Usuwa pestki z wiśni świeżych, mrożonych i z kompotu bez uszkadzania miąższu. Wygodnie usuwa niechciane pestki nawet z naprawdę dużych ilości owoców.

Używaj najwyższej klasy przecieraka GrandCHEF do przygotowywania przecierów i puree z pomidorów, ziemniaków, warzyw i owoców. Dzięki niemu z łatwością przygotujesz przeciery z surowych lub gotowanych pomidorów oraz z surowych owoców o miękkim miąższu, takich jak banany, truskawki itp.

Gdzie to wszystko zmieścić? Co powiesz na tradycyjne słoiki z klipsem? Są one wykonane z bardzo wytrzymałego szkła z całkowicie nierdzewnymi zamknięciami na klips oraz wysokiej jakości uszczelką z naturalnego kauczuku. Próżnia w tych słoikach zostanie zachowana dłużej niż w tradycyjnych słoikach, przez okres od 3 do 6 lat.
0



















