DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyPlacki z cukinii z płatkami owsianymi

Placki z cukinii z płatkami owsianymi

Przepisy
1.08.2023

Składniki na około 8 porcji:

  • 400 g cukinii
  • 120 mąki tortowej
  • 100 g płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • mielony kmin rzymski do smaku
  • czosnek do smaku
  • chilli do smaku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • kwaśna śmietana
  • świeże kiełki

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię zetrzyj na grubo, dodaj płatki, mąkę, jajka, wyciśnięty czosnek, kmin, tymianek, sól, pieprz, chilli i pokrojony szczypiorek. Wymieszaj wszystko i pozostaw na 15 minut.
  2. Na patelni rozgrzej olej, uformuj placuszki i powoli smaż z obu stron do momentu zarumienienia.
  3. Podawaj z kwaśną śmietaną i świeżymi kiełkami.

Mogą Ci się przydać: