Obraz na pasku powiadomień
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyPistacjowe pesto zachwyca wyglądem i smakiem

Pistacjowe pesto zachwyca wyglądem i smakiem

Jeśli szukasz mniej popularnego, ale szybkiego w przygotowaniu przysmaku, wypróbuj pesto. Jest ono niezwykle uniwersalne: raz możesz użyć pistacji, innym razem orzechów włoskich, nerkowców lub migdałów.
Zielone pesto w szklanych słoiczkach z klipsem przewiązanych czerwoną wstążką z gałązką drzewa iglastego.

Jak przygotować pistacjowe pesto?

Przygotuj:
  • 100 g łuskanych pistacji (możesz użyć również solonych)
  • 20 g parmezanu lub pecorino
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • garść liści bazylii
  • garść listków świeżej mięty
Przyprawy:
  • sok z połowy cytryny
  • świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania:

Umieść wszystkie składniki na pesto w pojemniku blendera i krótko posiekaj. Dodaj sok z cytryny i pieprz, ponownie krótko zblenduj. Na koniec przypraw solą do smaku (w przypadku użycia solonych pistacji nie będzie to konieczne). Do przygotowania pistacjowego pesto idealny będzie blender blender z wyposażeniem, który wykona całą pracę za Ciebie.

Jak zapakować pesto na prezent?

Różnej wielkości słoiki z klipsem ozdobione kokardką to idealne opakowanie na pesto. Nasze słoiki z klipsem odpowiednie do pasteryzacji i mogą być ponownie użyte.
Akumulatorowy blender w kolorze biało-antracytowym oraz jego naczynie do siekania wypełnione składnikami na pistacjowe pesto.

Na pewno się przydadzą: