Pistacjowe pesto zachwyca wyglądem i smakiem
Jeśli szukasz mniej popularnego, ale szybkiego w przygotowaniu przysmaku, wypróbuj pesto. Jest ono niezwykle uniwersalne: raz możesz użyć pistacji, innym razem orzechów włoskich, nerkowców lub migdałów.

Jak przygotować pistacjowe pesto?
Przygotuj:
- 100 g łuskanych pistacji (możesz użyć również solonych)
- 20 g parmezanu lub pecorino
- 1 ząbek czosnku
- 60 ml oliwy z oliwek
- garść liści bazylii
- garść listków świeżej mięty
Przyprawy:
- sok z połowy cytryny
- świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania:
Umieść wszystkie składniki na pesto w pojemniku blendera i krótko posiekaj. Dodaj sok z cytryny i pieprz, ponownie krótko zblenduj. Na koniec przypraw solą do smaku (w przypadku użycia solonych pistacji nie będzie to konieczne). Do przygotowania pistacjowego pesto idealny będzie blender blender z wyposażeniem, który wykona całą pracę za Ciebie.
Jak zapakować pesto na prezent?
Różnej wielkości słoiki z klipsem ozdobione kokardką to idealne opakowanie na pesto. Nasze słoiki z klipsem odpowiednie do pasteryzacji i mogą być ponownie użyte.
Umieść wszystkie składniki na pesto w pojemniku blendera i krótko posiekaj. Dodaj sok z cytryny i pieprz, ponownie krótko zblenduj. Na koniec przypraw solą do smaku (w przypadku użycia solonych pistacji nie będzie to konieczne). Do przygotowania pistacjowego pesto idealny będzie blender blender z wyposażeniem, który wykona całą pracę za Ciebie.
Jak zapakować pesto na prezent?
Różnej wielkości słoiki z klipsem ozdobione kokardką to idealne opakowanie na pesto. Nasze słoiki z klipsem odpowiednie do pasteryzacji i mogą być ponownie użyte.

Na pewno się przydadzą:
0












