Pieczarkowe risotto z elektrycznego szybkowaru PRESIDENT

Przygotuj:
- 4 miarki ryżu
- 4 duże pieczarki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 30 ml oliwy z oliwek
- 30 g masła
- mocny bulion warzywny
- listki świeżego tymianku
- drobno starty parmezan
Sposób przygotowania:
Umieść drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i oliwę w naczyniu. Uruchom program Smażenie (Fry), ustaw intensywność na Niższą (Less) i lekko podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj umyty ryż, posiekane pieczarki i uzupełnij bulionem do linii 4. Dobrze wymieszaj składniki w naczyniu i zamknij szybkowar. Uruchom program Ryż (Rice), ustaw intensywność gotowania na Wyższą (More) i ugotuj risotto. Przed podaniem udekoruj risotto listkami świeżego tymianku i drobno startym parmezanem.
Pomogą w przygotowaniu:
0












