Obraz na pasku powiadomień
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyPieczarkowe risotto z elektrycznego szybkowaru PRESIDENT

Pieczarkowe risotto z elektrycznego szybkowaru PRESIDENT

Risotto z pieczarkami posypane parmezanem leży na białym talerzu.

Przygotuj:

  • 4 miarki ryżu
  • 4 duże pieczarki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 30 g masła
  • mocny bulion warzywny
  • listki świeżego tymianku
  • drobno starty parmezan

Sposób przygotowania:

Umieść drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i oliwę w naczyniu. Uruchom program Smażenie (Fry), ustaw intensywność na Niższą (Less) i lekko podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj umyty ryż, posiekane pieczarki i uzupełnij bulionem do linii 4. Dobrze wymieszaj składniki w naczyniu i zamknij szybkowar. Uruchom program Ryż (Rice), ustaw intensywność gotowania na Wyższą (More) i ugotuj risotto. Przed podaniem udekoruj risotto listkami świeżego tymianku i drobno startym parmezanem.

Pomogą w przygotowaniu: