Krem z selera z jabłkami

Będziesz potrzebować:
- 700 ml bulionu drobiowego
- 300 g korzenia selera
- 250 ml śmietanki 30%
- 200 g jabłek
- 150 g ziemniaków
- 100 g selera naciowego
- 40 g masła
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Pokrój na małe kawałki seler, jabłka i ziemniaki, dopraw je solą oraz pieprzem i podsmażaj na maśle przez około 5 minut. Posmażone warzywa przełóż do zupowaru, dodaj bulion i włącz program do gotowania zupy krem. Po ukończeniu programu wlej śmietankę i krótko wymieszaj za pomocą programu PULSE. Dopraw solą i pieprzem.
NASZA WSKAZÓWKA: Aby uzyskać bardziej wyrazisty smak, możesz skropić zupę olejem z orzechów włoskich i olejem selerowo-pietruszkowym.
Będziesz potrzebować:
0








