Gotowanie jajek nie jest tak łatwe, jak się wydaje na pierwszy rzut oka, zwłaszcza jeśli wolisz te ugotowane na miękko lub w koszulce. Jajka są pełne białka oraz zdrowych tłuszczów i smakują doskonale w wielu połączeniach: czy to na kanapkach, dodatek do śniadania czy w sałatkach. Zostań mistrzem gotowania jajek z naszym przewodnikiem.

Jajka na twardo, na półtwardo i na miękko
- Napełnij mały garnek w 3/4 wodą i doprowadź ją do wrzenia.
- Używając łyżki (lub szczypiec do jajek), ostrożnie umieść jajka we wrzącej wodzie i nastaw minutnik.
- Jak tylko zadzwoni minutnik, włóż jajka do kąpieli lodowej, aby zatrzymać proces gotowania.
- Rozbij skorupkę, obierz jajko i ciesz się jego smakiem.
Jajka na miękko (całkowicie płynne żółtko) gotuj przez 5 minut.
Jajka na półtwardo (lekko płynne żółtko) gotuj przez 7 minut.
Jajka na twardo gotuj przez 10 minut.

Elektryczny jajowar PRESIDENT to praktyczne urządzenie do gotowania jajek na twardo, półtwardo oraz jajek na miękko. Dzięki fabrycznie ustawionym programom nie trzeba pilnować czasu, ponieważ urządzenie automatycznie zakończy gotowanie.
Przydadzą Ci się: