Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.
4 łyżki suszonych pączków róży, 2 łyżki suszonej żurawiny, 1 garść suszonych gruszek, 1 garść suszonych jabłek, 1l wody, miód do posłodzenia
Porozrywaj suszone pączki róży, aby uwolnić jak najwięcej witamin. Wsyp je do sitka dzbanka MONTE CARLO, zalej zimną wodą i pozostaw do „zaparzenia” na przynajmniej 30 minut. Wsyp żurawinę, suszone gruszki, jabłka i bezpośrednio w czajniku gotuj krótko (maks. 2 minuty). Następnie odstaw na 15 minut. Na koniec wyjmij sitko i gotową herbatę posłódź miodem.