Gulasz wołowy z elektrycznego szybkowaru PRESIDENT

Przygotuj:
- 1 kg wołowiny na gulasz
- 800 g cebuli
- 100 g smalcu wieprzowego
- 150 ml oleju
- 6 ząbków czosnku
- 1 łyżkę kminku
- 1 łyżkę mąki pszennej
- 1 łyżkę mielonej słodkiej papryki
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 liście laurowe
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczkę cukru pudru
- mielony pieprz
Sposób przygotowania:
Wlej 100 ml oleju do naczynia do gotowania, dodaj smalec i posiekaną cebulę. Uruchom program Smażenie (Fry), ustaw intensywność na Wyższą (More). Gdy cebula skończy się smażyć, wyjmij ją i odłóż na bok. Wlej pozostałe 100 ml oleju do naczynia do gotowania i poczekaj, aż się rozgrzeje. Na rozgrzanym oleju usmaż przyprawione mięso, pokrojone na kawałki 3x3 cm, oprósz papryką, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj usmażoną cebulę. Roztrzep łyżkę mąki w 500 ml wody i dodaj do smażonego mięsa. Dokładnie wymieszaj i wyłącz program Smażenie (Fry). Do podsmażonego mięsa dodaj liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zamknij szybkowar pokrywą, uruchom program Mięso/Duszenie (Meat/Stew) i ugotuj gulasz. Po zakończeniu fazy Gotowanie (Cooking) otwórz szybkowar i przed podaniem dopraw gulasz majerankiem i cukrem.












