Obraz na pasku powiadomień
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyGulasz wołowy z elektrycznego szybkowaru PRESIDENT

Gulasz wołowy z elektrycznego szybkowaru PRESIDENT

Na drewnianym stole leży biały, głęboki talerz z wołowym gulaszem przyozdobionym piórkami cebuli i papryką. Z lewej strony o talerz oparta jest gruba kroma chleba, z prawej leży stalowa łyżka. W tle widać drewnianą deskę z bochenkiem chleba oraz fragment elektrycznego szybkowaru PRESIDENT.

Przygotuj:

  • 1 kg wołowiny na gulasz
  • 800 g cebuli
  • 100 g smalcu wieprzowego
  • 150 ml oleju
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżkę kminku
  • 1 łyżkę mąki pszennej
  • 1 łyżkę mielonej słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczkę cukru pudru
  • mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Wlej 100 ml oleju do naczynia do gotowania, dodaj smalec i posiekaną cebulę. Uruchom program Smażenie (Fry), ustaw intensywność na Wyższą (More). Gdy cebula skończy się smażyć, wyjmij ją i odłóż na bok. Wlej pozostałe 100 ml oleju do naczynia do gotowania i poczekaj, aż się rozgrzeje. Na rozgrzanym oleju usmaż przyprawione mięso, pokrojone na kawałki 3x3 cm, oprósz papryką, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj usmażoną cebulę. Roztrzep łyżkę mąki w 500 ml wody i dodaj do smażonego mięsa. Dokładnie wymieszaj i wyłącz program Smażenie (Fry). Do podsmażonego mięsa dodaj liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zamknij szybkowar pokrywą, uruchom program Mięso/Duszenie (Meat/Stew) i ugotuj gulasz. Po zakończeniu fazy Gotowanie (Cooking) otwórz szybkowar i przed podaniem dopraw gulasz majerankiem i cukrem.

Pomogą Ci w przygotowaniu: