Wlej 100 ml oleju do naczynia do gotowania, dodaj smalec i posiekaną cebulę. Uruchom program Smażenie (Fry), ustaw intensywność na Wyższą (More). Gdy cebula skończy się smażyć, wyjmij ją i odłóż na bok. Wlej pozostałe 100 ml oleju do naczynia do gotowania i poczekaj, aż się rozgrzeje. Na rozgrzanym oleju usmaż przyprawione mięso, pokrojone na kawałki 3x3 cm, oprósz papryką, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj usmażoną cebulę. Roztrzep łyżkę mąki w 500 ml wody i dodaj do smażonego mięsa. Dokładnie wymieszaj i wyłącz program Smażenie (Fry). Do podsmażonego mięsa dodaj liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zamknij szybkowar pokrywą, uruchom program Mięso/Duszenie (Meat/Stew) i ugotuj gulasz. Po zakończeniu fazy Gotowanie (Cooking) otwórz szybkowar i przed podaniem dopraw gulasz majerankiem i cukrem.