Gulasz wieprzowy na piwie

Przygotuj:
• 750 g mięsa wieprzowego na gulasz
• 100 ml oleju
• sól i pieprz
• 120 g marchwi
• 60 g pietruszki
• 60 g selera
• 1 cebula
• 3 ząbki czosnku
• 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
• 300 ml ciemnego piwa
• 3 liście laurowe
• 5 ziaren ziela angielskiego
• 5 ziarenek pieprzu
• 3 gałązki świeżego tymianku
• 500 ml bulionu
• 50 g mąki tortowej
• 100 ml oleju
• sól i pieprz
• 120 g marchwi
• 60 g pietruszki
• 60 g selera
• 1 cebula
• 3 ząbki czosnku
• 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
• 300 ml ciemnego piwa
• 3 liście laurowe
• 5 ziaren ziela angielskiego
• 5 ziarenek pieprzu
• 3 gałązki świeżego tymianku
• 500 ml bulionu
• 50 g mąki tortowej
Sposób przygotowania:
W dużym garnku usmaż na oleju na złoty kolor doprawione solą oraz pieprzem i pokrojone w kostkę mięso. Odłóż mięso na bok, do tłuszczu w garnku dodaj drobno posiekaną cebulę oraz marchewkę, pietruszkę i seler pokrojone za pomocą krajarki do kostek HANDY. Smaż na małym ogniu, dodaj koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj piwo i krótko zamieszaj. Dodaj przyprawy i tymianek, włóż z powrotem mięso, zalej bulionem i duś do miękkości. Na koniec wlej przygotowaną z wyprzedzeniem zasmażkę i krótko duś.
NASZA WSKAZÓWKA: Zamiast używać zasmażki możesz rozgnieść lub zmiksować część warzyw i w ten sposób zagęścić płyn w garnku.
Z przepisem pomogą Ci:
0












