Obraz na pasku powiadomień
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyGruszka na winie z lodami waniliowymi

Gruszka na winie z lodami waniliowymi

Zabarwione na czerwono od wina gruszki z orzechami i kulkami lodów waniliowych.

Przygotuj:

  • 750 ml czerwonego wina
  • 200 g cukru kryształ
  • 2 laski cynamonu
  • 3 goździki
  • 3 ziarna kardamonu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • lody waniliowe
  • drobno posiekane orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

Wszystkie przyprawy umieść w garnku, zalej czerwonym winem, dodaj obrane i wydrylowane gruszki i gotuj powoli do miękkości.

Ugotowane gruszki podawaj na talerzu lekko polane winem, w którym się gotowały, posyp posiekanymi orzechami włoskimi i podawaj z lodami waniliowymi.

Co będzie potrzebne: