Gofry ze szpinakiem

Składniki:
- 300 ml mleka
- 125 g liści szpinaku
- 2 jajka
- 250 g gładkiej mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 120 g startego sera cheddar
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonego czosnku
- 1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Przygotuj Opiekacz PRESIDENT 3 w 1. Do miksera wlej mleko, dodaj liście szpinaku, jajka, sól, suszone oregano i czosnek. Miksuj na wysokich obrotach na gładką konsystencję. Powstałą masę przelej do miski, dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cheddar. Mieszaj, aż składniki się połączą. Opiekaj wafle według instrukcji użytkowania dołączonej do opiekacza.
WSKAZÓWKA: Gofry podawaj na przykład z delikatnym serkiem śmietankowym i rzodkiewką lub innym ulubionym warzywem.
WSKAZÓWKA: Gofry podawaj na przykład z delikatnym serkiem śmietankowym i rzodkiewką lub innym ulubionym warzywem.
Mogą Ci się przydać:
0












