DBAMY O CIASTECZKA W TROSCE O TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Chcemy pokazywać tylko to, co Cię interesuje, czyli nowatorskie pomysły na gotowanie i życie. To nie wszystkie możliwości, jakie dają nam pliki cookies. Klikając na „Akceptuję wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich rodzajów plików cookies, w sekcji „Ustawienia” możesz wybrać, które z nich mają być dozwolone. Użytkownik może odmówić zgody, klikając przycisk „Odrzucam wszystkie” (nie dotyczy to tzw. niezbędnych plików cookies). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w części Polityka cookies.

info text
  • Zaloguj się
  • Zaloguj się
Strona głównaTESCOMA blogPrzepisyDomowe misie ze słodkim nadzieniem

Domowe misie ze słodkim nadzieniem

Przepisy
26.09.2023
Forma 10 misiów DELÍCIA SiliconPRIME

Na ciasto przygotuj:

  • 150 g mąki tortowej
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g rozpuszczonego masła w temperaturze pokojowej + na natłuszczenie
  • 150 ml śmietany do gotowania
  • 10 łyżeczek wysokiej jakości kremu orzechowo-kakaowego o wyższej zawartości orzechów
  • 2 jajka
  • 16 g cukru waniliowego (2 opakowania)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforu
  • 1 łyżeczka kakao

Sposób przygotowania:

  • Jajko ubij z cukrem pudrem i waniliowym na pianę. Dodaj rozpuszczone masło, śmietanę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Elementy kolorowe: Z mieszanki odbierz łyżkę ciasta i zabarw ją łyżeczką kakao.
  • Napełnianie formy: Formę natłuść rozpuszczonym masłem lub spryskaj olejem do form do pieczenia i umieść na równej podkładce do pieczenia. Za pomocą woreczka do zdobienia nanieś cienką warstwę zabarwionego ciasta do dołków (oczy, nos, uszka i łapki). Drugim woreczkiem nanieś jasne ciasto do mniej więcej połowy wysokości każdej foremki (ciasto nabierze objętości podczas pieczenia). Na środek korpusu misiów połóż łyżeczkę kremu orzechowo-kakaowego. Formę włóż do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz misie przez 30 minut. 
  • NASZA WSKAZÓWKA: Jako nadzienia zamiast kremu orzechowego możesz użyć posiekanej gorzkiej czekolady z nadzieniem nugatowym.

Bez nich się nie obejdziesz: