Curry z kalafiora z ryżem

Potrzebne będą:
- 500 g kalafiora- 400 g ziemniaków
- 400 g mleka kokosowego
- 60 ml oleju słonecznikowego
- 50 g pasty curry (żółtej)
- 30 ml wody
- 2 cebule
- 1 łyżka startego imbiru
- sól i pieprz
- przyprawa garam masala do smaku
- świeża kolendra
Sposób przygotowania:
Podsmaż drobno posiekaną cebulę na oleju, dodaj pastę curry i smaż przez 1 minutę. Dodaj wodę i wszystko wymieszaj. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, starty imbir, garam masala, sól, pieprz i gotuj przez około 7 minut. Na koniec dodaj różyczki kalafiora, mleko kokosowe i gotuj do miękkości. Curry podawaj z ryżem posypane liśćmi kolendry.
Pomogą w przygotowaniu:
0












