Chrupiąca sałatka tajska

Składniki na sałatkę:
- 500 g grillowanego lub pieczonego kurczaka
- 250 g białej kapusty szpiczastej pokrojonej na nitki skrobakiem do kapusty
- 250 g marchewki startej na tarce HANDY X-sharp, julienne
- 1 czerwona papryka pokrojona na nitki skrobakiem do kapusty
- 1 pokrojona cebulka dymka
- liście kolendry do smaku
- prażone orzechy do posypania
Składniki na dressing:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki octu ryżowego
- 3 ząbki posiekanego czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
Przygotuj dressing mieszając wszystkie składniki.
Wymieszaj pokrojone oraz starte warzywa i mięso, dodaj dressing, a następnie wszystko dokładnie i lekko wymieszaj. Przed podaniem posyp podprażonymi na sucho orzechami według własnego upodobania.
Wymieszaj pokrojone oraz starte warzywa i mięso, dodaj dressing, a następnie wszystko dokładnie i lekko wymieszaj. Przed podaniem posyp podprażonymi na sucho orzechami według własnego upodobania.
Ułatwią przygotowanie:
0












