Chlebek bananowy - Banana bread

Składniki:
- 360 g przejrzałych bananów
- 220 g zwykłej mąki
- 170 g cukru pudru
- 110 g masła
- 50 g cukru trzcinowego
- 2 jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
Sposób przygotowania:
Wysmaruj formę do pieczenia masłem. W dużej misce rozgnieć banany. Do większej miski dodaj roztopione masło, jajka, wanilię i wymieszaj. Dodaj oba rodzaje cukru, wymieszaj i pozwól im się rozpuścić.
Dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
Wypełnij formę do pieczenia równomiernie ciastem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 55 minut.
Dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
Wypełnij formę do pieczenia równomiernie ciastem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 55 minut.
Co się przyda:
0










