Brownie z fasoli

Składniki:
- 470 g czarnej lub czerwonej fasoli z puszki
- 130 g dropsów czekoladowych
- 80 g miodu
- 70 g oleju kokosowego
- 40 g cukru trzcinowego
- 20 g kakao w proszku
- 3 g proszku do pieczenia
- 3 jajka
- ¼ łyżeczki soli
- masło do natłuszczenia formy
- esencja waniliowa
Sposób przygotowania:
Blachę do pieczenia o wymiarach 24 x 24 cm natłuść masłem i odstaw na bok. Zblenduj odcedzoną fasolę, olej kokosowy, cukier i miód. Dodaj kakao, sól, proszek do pieczenia, jajka oraz esencję waniliową i zmiksuj na gładką masę. W razie potrzeby rozrzedź ciasto niewielką ilością odcedzonej zalewy. Wmieszaj połowę czekoladowych dropsów do zmiksowanej masy i przelej ją do przygotowanej formy. Pozostałą czekoladę rozsyp równomiernie na powierzchni przygotowanej masy. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez około 20-25 minut.
Pomogą w przygotowaniu i serwowaniu:
0












