Babeczkowe tymbaliki

Przygotuj:
Na 9 mini babeczek:• 4 jajka ugotowane na twardo
• 75 g salami
• 85 g mieszanki warzywnej w zalewie
octowej, tylko warzywa
• 1/2 łyżeczki papryki konserwowej
• 110 g majonezu
• 1/2 łyżki musztardy
• sól i pieprz do smaku
Na zalewę:
• 1 torebka żelatyny do galaretek
• 75 ml zalewy z mieszanki warzywnej
• 75 ml wody
Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo, pokrój na małe kawałki, resztę składników w drobną kostkę. Włóż wszystko do miski, dodaj majonez, musztardę, sól oraz pieprz do smaku i wymieszaj.
W rondelku wymieszaj wodę z zalewą i dodaj żelatynę przygotowaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ostygnięciu stopniowo wlej zalewę do masy, wymieszaj i wypełnij formę do mini babeczek. Schłódź w lodówce.
W rondelku wymieszaj wodę z zalewą i dodaj żelatynę przygotowaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ostygnięciu stopniowo wlej zalewę do masy, wymieszaj i wypełnij formę do mini babeczek. Schłódź w lodówce.
Pomogą ci w przygotowaniu:
0












